Grad

ŠEST DANA NAKON ŠIJUNA Stabla prijete prolaznicima!

Posljedice pijavice u Gružu

Ni šest dana nakon što je šijun protutnjao Gružem nisu uklonjena stabla koja je oborio preko ulice Antuna Gustava Matoša.

Ogorčeni građani zvali su redakciju DuLista ističući kako stabla prijete prolaznicima. No, nisu zvali nadležne službe kako bi vidjeli u čemu je problem i kada će stabla biti uklonjena.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž još jučer nam je rekao kako je mislio da je to već uklonjeno.
– Vatrogasci su to trebali ukloniti, a onda bi naš komunalni odjel to maknuo s ulice – rekao nam je Raguž.
No, Stjepko Krilanović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, ima drukčiju verziju.

– Taj dan smo imali sedam intervencija. Tu smo očistili i uklonili sve što je priječilo da se ulicom može prolaziti i krenuli dalje na intervencije. Nije problem bor ukloniti, ali on je pao iz privatnog zemljišta. Nama komunalni redar ili Vrtlar mora dati nalog da mi to uklonimo jer je to, recimo tako, privatno stablo. U tom slučaju treba proći propisanu proceduru, preko gradskog kotara jer mi sami ne možemo otpilati bor koji je pao s privatnog zemljišta bez naloga. Nije ga problem ukloniti – rekao je Krilanović, dodavši kako ih nitko od građana nije kontaktirao da stabla predstavljaju problem. A stabla, rekao je, može otpilati i Vrtlar.

No, u ovom je slučaju sasvim svejedno tko će bor otkloniti – Vatrogasci, Vrtlar, ili netko treći. Bitno je jedino da se uklone čim prije jer prijete prolaznicima.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović