Natrag
21.2.2019 08:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Senzacionalno otkriće dr. Nene Golubović

26.11.2013 @ 19:30 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Članica Upravnog odbora Kluba Dubrovnik, New York, dr. Nena Golubović, PhD, postigla je ozbiljan, kreativni napredak u izumu uređaja za otkrivanje raka dojke i nadzora procesa kemoterapije.

Tehnologija koja stoji iza ovoga uređaja je "photoacoustics". Ona omogućava da se vrlo male anatomije vide uz veliku rezoluciju, i time obećava omogućiti mnoge nove aplikacije u medicinskoj dijagnostici i nadzoru terapija kao sto su rak dojke i drugih organa.

Zahvaljujući tome, Dr. Golubović su odobrena dodatna financijska sredstva za daljnje usavršavanje tog otkrića. Dr. Golubović aktivno razvija kolaboracije i radi na osiguravanju financija koje ce omogućiti usavršavanje ovog uređaja.  Trenutno se radi o budžetu od 2 milijuna dolara od strane  Vlade SAD i privatnih investitora u 2014/2015, u kom periodu će se razviti beta prototip uređaja za kliničko testiranje.  Projekt ima i značajnu podršku od New York State-a, gdje je razvijena suradnja sa University of Buffalo i Rochester Institute of Technology.

Dr. Golubović, je navela da je spremna surađivati s  bolnicama u Hrvatskoj, u uspostavljanju nužnih procesa za dobivanje financijskih sredstava iz SAD-a.
– Ovom prilikom, u ime Upravnog odbora Kluba Dubrovnik, New York, svih članova kluba i svih Dubrovčana koji zive u New Yorku, srdačno čestitamo Dr. Golubović na postignutom značajnom uspjehu – ističu iz Kluba.

Više pročitajte ovdje.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana