Županija

SEMINAR ZA SLAVISTE ‘Vrijedno radite na promociji hrvatskog jezika, kulture i književnosti’

U Dubrovniku je ovog ponedjelja počeo 47. seminar Zagrebačke slavističke škole, čije je sudionike pozdravila zamjenica župana Žaklina Marević.

U svom uvodnom obraćanju zamjenica Marević naglasila je kako joj je čast biti na 47. hrvatskom seminaru za strane slaviste te pozdraviti sve kako u svoje osobno ime tako i u ime Dubrovačko-neretvanske županije.

-Lijepo je što ponovno birate Dubrovnik – prekrasnu kulturološku pozadinu ovom 47. hrvatskom seminaru za strane slaviste. Cijenjeni profesori, voditelji slavističke škole, hvala vam što svojim radom na izuzetno kvalitetan način predstavljate našu zemlju te prenosite svoje znanje na mlade ljude i tako dajete svoj doprinos RH, otvarajući vrata svijetu – rekla je zamjenica Marević.

– Drage studentice i studenti, učeći naš jezik, vi vrijedno radite na promociji hrvatskog jezika, kulture i književnosti. Hrvatsku kulturu čini skup vrijednosti iz davne povijesti koje su se vremenom oblikovale pa danas uživamo u njenom bogatom repertoaru i snažnim emocijama koje nas uz nju vežu. Vjerujem da ste te vrijednosti već spoznali – poručila je zamjenica.

Pročitajte još

Nabavlja se tisuću metara brane protiv onešišćenja mora uljnim derivatima

Dulist

DOBROSLAVIĆ JUGAŠIMA: Nastavite biti uzor mladim generacijama diljem Lijepe naše

Dulist

MALENI KONAVLJANI NAUČILI RAZVRSTATI OTPAD ‘Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!’

Dulist