Aktualno

SEDMU GODINU ZAREDOM I Dubrovčani iz Chicaga slavili Parca!

SEDMU GODINU ZAREDOM I Dubrovčani iz Chicaga slavili Parca!

Klub Dubrovnik iz Chicaga već sedam godina organizira Festu Sv. Vlaha slaveći svoga Parca.

Festa je počela misnim slavljem i grličanjem u crkvi Sv. Jeronima, a nastavila se u Hrvatskom centru uz prigodni program i večeru s dubrovačkim tradicionalnim delicijama koje su napravile vrijedne ruke članova kluba i zdravicom uz Festanjule koji su se pobrinuli da se svi ugodno i veselo osjećaju. Program je počeo himnom Svetoga Vlaha, recitalom – Razgovor Tete Ane sa Sv. Vlahom, predavanjem o povijest barjaka Libertas, Himnom o Slobodi, a naši Hrvatski Franjevci su blagoslovili večeru.

Domaći kvartet je svirao tradicionalnu dubrovačku glazbu i balalo se do kasno u noć. Festu je uljepšala Ane Mljećka izložbom tradicionalnih vezova i nošnji iz dubrovačkog kraja – Mljet, Konavle i Dubrovačko Primorje, koje im je poslala udruga DEŠA – Dubrovnik.

Dubrovčani iz Chicaga ponosno su razgledali vezove i uživali gledati svoju djecu kako nose starinsko mljetsko, primorsko i konavosko ruho! Jedan par koji je došao iz Konavala, s oduševljenjem je rekao da ih je ova Festa Sv. Vlaha odvela natrag u Dubrovnik.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist