Kultura

Sebina „Gradologija“ posvećena Gradu

Sebina „Gradologija“ posvećena Gradu

Društvo dubrovačkih pisaca nastavlja svoj ovogodišnji izdavalački niz, te je ovih dana objavilo zbirku pjesama našeg sugrađanina Sebastijana Vukosavića „Gradologija“.

Nakon duže pauze od objavljivanja prve zbrke pjesama, naš sugrađanin koga svi bolje znamo kao Sebu, popularnog voditelja u programu HR Radio Dubrovnika, voditelja mnogih priredbi i programa, glazbenika, glumca i što sve ne, ponudio nam je svoje nove pjesme.     

U pogovoru ove zbirke Mira Muhoberac je zapisala:
 
Pjesnička zbirka Gradologija hrvatskoga pjesnika, glazbenika, voditelja, spikera i ekonomista, Dubrovčanina Sebastijana Vukosavića, sastavljena od šezde­set i jedne pjesme, snažan je i iskren prinos gradnji pjesničke misli, skladbe stiha, strofe, rime i pjesme te tkanja nadahnuća i znanja Grada i o Gradu iz pozicije insajdera – stanovnika najuže dubrovačke gradske jezgre, ljubitelja i poznavatelja umjetnosti i povije­sti, zaljubljenika u Dubrovnik. Dnevnički i dramski, iskustveno i egzistencijalno napet pjesničko – dramatski luk lucidno je i inteligentno podijeljen u pet egzistencijalnih činova, tvoreći čvrstu i snažnu, nježnu i mu­dru, zaigranu i refleksivnu, racionalnu i pjevnu, emo­tivnu i značenjski slojevitu Gradologiju!
 
Knjigu je grafički oblikovao i opremio Nedim Meco, na naslovnoj strani slika je Iva Mihajlovića, a po najavama promocija „Gradologije“ trebala bi se dogoditi 6. srpnja, petak, u Atriju Sponze, s počekom u 21 sat.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović