Natrag
22.2.2019 21:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

SAVJETI ZA LJUBITELJE SLATKOG Evo kako će kolači ostati svježi do Nove godine

30.12.2015 @ 8:10 Dulist dulist IN

Podijelite:

Nakon proslave Božića, brojnima od blagdanske trpeze najčešće ostaju velike količine slatkog.

Takve želimo sačuvati i njihov rok trajanja produljiti do novogodišnje proslave što je moguće uz nekoliko savjeta. Kako, zna Zadovoljna.hr!

1. Hrskavi kolačići ne podnose vlagu, točnije vlažna će ih okolina omekšati zbog čega će izgubiti prhkost i hrskavost. Preporuča ih se stoga čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, no nikako ih se u posudu ne smije stavljati tople, nego tek u potpunosti ohlađene.

2. Kolače od dizanog, prhkog i lisnatog tijesta najbolje je zamrznuti. Prije spremanaj u zamrzivač prethodno ih je potrebno ostaviti na pola sata u hladnjaku, pa tek onda prebaciti temperaturu ispod nišice. Na ovaj način će se očuvati prhkost tijesta.

3. Ukoliko želite sačuvati ostatke savijače ili kuglofa, keksića s punjenjem koji moraju biti sočni, najbolje ih je čuvati u posudi u koju ste dodali polovicu narezane jabuke ili pak krišku kruha. Oni djeluju poput ovlaživača koji produljuju rok svježine kolača.

4. Kremaste kolače ne preporuča se držati u hladnjaku duže od tri dana, potom ih je najbolje zamrznuti i to prekrivene masnim papirom pa pospremljene u vrećicu ili posudu. Prije planirane konzumacije računajte na prethodnih najmanje tri sata potrebnih da se kolačići na sobnoj temperaturi odmrznu, na ovaj način će biti kao svježi.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana