Županija

SAVEZ GRADITELJA U Cavtatu rasprava o prometnoj infrastrukturi, ekologiji, gospodarenju otpadom…

SAVEZ GRADITELJA U Cavtatu rasprava o prometnoj infrastrukturi, ekologiji, gospodarenju otpadom...

Hrvatski savez građevinskih inženjera ove godine organizira Sabor hrvatskih graditelja, sedmi po redu i koji se već tradicionalno održava svake četvrte godine u Cavtatu.

Održavat će se u hotelu Croatia od 17. do 18. listopada te će okupiti graditelje iz domovine i inozemstva koji će predstaviti svoje projekte i inženjerska suvremena rješenja i inovacije iz svih graditeljskih područja.

Posebice će se raspravljati o stanju i razvitku hrvatskog graditeljstva, o njegovoj velikoj ulozi u poticanju razvoja i načinu na koji je ono do sada konkuriralo na domaćem i stranim tržištima te će se kritički razmotriti mogućnosti sadašnjih i budućih ostvarenja.

Osnovni tematski naziv Sabora je 2016: EU I HRVATSKO GRADITELJSTVO čime se posebno naglašava koliko je građenje u Hrvatskoj bitno i važno za cijelo hrvatsko društvo te se zbog toga moraju osigurati razvojni projekti koji će pokrenuti novi rast u graditeljstvu. Ovakvi projekti danas su više ostvarivi uz potporu sredstava iz EU fondova uz poštovanje i ispunjavanje uvjeta koje je potrebno dobro poznavati.

Sudionici će se posebno baviti temama poput prometne infrastrukture, gospodarenja otpadom, vodnog gospodarstva, energetike i industrije te investicija u turizmu i poljoporivredi, a više o svemu pročitajte na službenoj stranici.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist