Natrag
21.5.2018 20:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sastanak sa županima: Još 231 milijun kuna za projekte koji se ne mogu financirati iz EU

8.9.2017 @ 21:11 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DNŽ i regionalna koordinatorica Melanija Milić sudjelovali su na sastanku župana i čelnika razvojnih agencija – regionalnih koordinatora s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac i njezinim suradnicima.
Još jednim u nizu sastanaka županija i MRRFEU potvrđuje se važnost županija u ustroju RH.
Na sastanku je ministrica izvijestila o dodatnih 231 milijun kuna namjenskih sredstava koje je Ministarstvo osiguralo u okviru Fonda za regionalni razvoj za sufinanciranje projekata koje nije moguće sufinancirati iz fondova EU. Također, Ministarstvo će povećati sredstva za rad regionalnih koordinatora, koje bi županije trebale registrirati kao javne ustanove.
Na sastanku su predstavljeni nacrti Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, Zakona o otocima, Zakona o razvoju grada Vukovara, Zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem Republike Hrvatske te Nacionalna razvojna strategija.
Što se tiče iskorištavanja sredstava iz fondova EU, na sastanku je istaknuto kako je postotak ugovorenih projekata povećan s 9 na 25 posto, što je izuzetno dobro, ali je i zaključeno kako je zajednička zadaća da se preostala sredstva iskoriste u cijelosti, pišu iz Županije DN.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana