Županija

Sastanak sa županima: Još 231 milijun kuna za projekte koji se ne mogu financirati iz EU

Sastanak sa županima: Još 231 milijun kuna za projekte koji se ne mogu financirati iz EU

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DNŽ i regionalna koordinatorica Melanija Milić sudjelovali su na sastanku župana i čelnika razvojnih agencija – regionalnih koordinatora s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac i njezinim suradnicima.
Još jednim u nizu sastanaka županija i MRRFEU potvrđuje se važnost županija u ustroju RH.
Na sastanku je ministrica izvijestila o dodatnih 231 milijun kuna namjenskih sredstava koje je Ministarstvo osiguralo u okviru Fonda za regionalni razvoj za sufinanciranje projekata koje nije moguće sufinancirati iz fondova EU. Također, Ministarstvo će povećati sredstva za rad regionalnih koordinatora, koje bi županije trebale registrirati kao javne ustanove.
Na sastanku su predstavljeni nacrti Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, Zakona o otocima, Zakona o razvoju grada Vukovara, Zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem Republike Hrvatske te Nacionalna razvojna strategija.
Što se tiče iskorištavanja sredstava iz fondova EU, na sastanku je istaknuto kako je postotak ugovorenih projekata povećan s 9 na 25 posto, što je izuzetno dobro, ali je i zaključeno kako je zajednička zadaća da se preostala sredstva iskoriste u cijelosti, pišu iz Županije DN.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist