Natrag
18.4.2019 14:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

SASTANAK LIONSA U DUBROVNIKU ‘Naš posao je simboličan, značka je izvor svake zahvale’

10.11.2018 @ 13:53 Dulist.hr Aktualno
52;52

Podijelite:

Guvernerica distrikta 126 Lions clubs Internationala Sanja Paprenjak se u jutarnjim satima sastala u Gradskoj kavani sa zamjenicom gradonačelnika Jelkom Tepšić te Mihom Balijom i Katjom Bakijom, predsjednikom i dopredsjednicom najstarijeg lions kluba u Hrvatskoj LC Sveti Vlaho, kao i čelnicima LC Libertas.

– Udružujemo se zbog svjesnosti što možemo učiniti jedni za druge. Naš rad se obilježava simbolično, a značka je izvor svake zahvale. Stoga vam i donosim značku s posebnim značajem, naime prvi put u 101 godini djelovanja Lions kluba imamo ženu za predsjednicu – otvorila je Paprenjak, uručivši značku i narukvicu zamjenici gradonačelnika Jelki Tepšić.

U sklopu druge sjednice svog proširenog kabineta, nakon kratkog razgovora o planovima, aktivnostima i izazovima kluba, Paprenjak se sa suradnicima zaputila u Udrugu slijepih i slabovidnih osoba Dubrovačko-neretvanske županije, gdje je udruzi i službeno uručila donaciju.

– Opće je poznato da 95 posto informacija dolazi putem vida. Invalidnost se ne može uspoređivati i ne bih htjela ikoga izdvojiti. Osoba u kolicima ne može hodati, dok slijepi mogu, primjerice, naša pravobraniteljica je nakon prometne nesreće ostala u kolicima – rekla je predsjednica udruge Rosa Matić.

– U ime distrikta gdje brojimo 1 500 članova, na vaš račun ćemo dodijeliti tisuću i 500 kuna, jer vaš život u najmanju ruku treba biti organiziraniji i lakši – rekla je Paprenjak.

Matić je u ime udruge predsjedniku Baliji predala i zahvalnicu.

Uz posjet udruzi i sastanak pred Gradskom kavanom organizirana je i humanitarna akcija prodaje dubrovačkih slastica pred palačom Sponza za medicinski tretman djece u Dubrovniku.

Đivo Glanz

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana