Grad

Sanitat je dao nalog za povlačenje svih tužbenih zahtjeva po ukinutoj Odluci

Sanitat Dubrovnik d.o.o. potaknut medijskim napisima o naplati po Odluci o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku, koja je ukinuta Odlukom Visokog Upravnog suda uputio je priopćenje za medije. 

-Aktualna uprava je samim svojim dolaskom dala nalog odvjetnicima koji zastupaju Sanitat Dubrovnik d.o.o. za povlačenjem svih tužbenih zahtjeva, djelomično ili u cijelosti, koji su pokrenuti temeljem ukinute Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 12/09.).

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na sjednici održanoj dana 23. lipnja 2014. godine, a nakon objave Odluke Visokog Upravnog suda RH posl.br: Usoz-125/2012-6 od 30. svibnja 2014. godine, sukladno pravnom stajalištu izraženom u navedenoj odluci, donijelo je novu Odluku o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 07/14).

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika je još u dva navrata na sjednicama Gradskog vijeća od 03. srpnja 2015. godine i 28. kolovoza 2015. godine donijelo nove i na zakonu utemeljene Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Gradu Dubrovniku (broj 09/15 i 11/15).

Stoga, Sanitat Dubrovnik d.o.o. ukazuje da se naplata parkinga na javnim parkiralištima na području Grada Dubrovnika od 23. lipnja 2014. godine, odnosno od donošenja nove Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 07/014), pa do danas obavlja sukladno zakonitim Odlukama.

Bilo kakvo pozivanje građana na neplaćanje parkinga na javnim parkiralištima na području Grada Dubrovnika predstavlja dovođenje građana u zabludu, obzirom kao što je naprijed navedeno, Sanitat Dubrovnik d.o.o. u cijelosti obavlja kontrolu i naplatu parkinga na parkiraliština na području Grada Dubrovnika, a sve sukladno odlukama Gradskog vijeća i ostalim pozitivnim propisima – navode iz Sanitata.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ: Ivica Grilec sutra će biti razriješen dužnosti ravnatelja Lokruma

Dulist

‘BILA JE JEDNA OD NAJZAPUŠTENIJIH’ Uređena Ulica kardinala Stepinaca

Dulist

PREVENCIJA ZBOG KORONAVIRUSA Zatvorena blagajna Čistoće, glomazni otpad iznesite ispred kuće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija