Natrag
23.4.2019 10:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sanirano divlje odlagalište u Mokošici

29.2.2012 @ 11:08 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Gradske službe otkrile su tko je na divljem odlagalištu između Petrovog sela i Stare Mokošice odlagao kućni otpad.

O tome je podsjetimo upozorila Jadranka Šimunović, predsjednica Zelenog foruma Rijeke dubrovačke, o čemu je pisao i duList. Tom se povodom oglasio i Grad Dubrovnik:

– Nastavno na upozorenja ekoloških udruga civilnog društva te medijske napise u lokalnim medijima o znatnoj količini kućnog otpada bačenog pored puta između Petrovog sela i Stare Mokošice, obavještavamo javnost kako je lokacija sanirana. Po nalogu službi Grada Dubrovnika, tijekom jučerašnjeg dana, osam djelatnika Čistoće iznijelo je po nepristupačnom terenu više od sedamdeset vreća kućnog otpada, pretežno plastične i aluminijske ambalaže.

Očevidom na licu mjesta utvrđeno je porijeklo otpada te je počinitelj upozoren na neprihvatljivost takvog odnosa prema okolišu, kao i na sankcije koje iz toga proizlaze. S obzirom na činjenicu da se radi o obitelji koja živi u težim socijalnim uvjetima, zasad neće biti pokrenuti drugi postupci u smislu kažnjavanja – izvješće je objavljeno na webu Grada.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana