Natrag
23.3.2019 22:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Samo onaj koji služi drugima je sretan čovjek”

29.9.2011 @ 18:28 Barbara Đurasović Zanimljivosti
6;6

Podijelite:

Blagdan Sv. Mihaela slavi se danas diljem naše biskupije, a najsvečanije je u župama Kliševo, Viganj i u Lapadu.

U lapadskoj Crkvi sv. Mihajla na koncelebriranom misnom slavlju tradicionalno su nazočili pripadnici dubrovačke policije. Policajci nisu samo nazočili već su i sudjelovali čitajući misna čitanja i molitvu vjernika.

U propovijedi don Mirko Mihalj podsjetio je kako civilizacija koja isključi Boga nema sreće, nema napretka. Upitao je policajce što misle tko je najinteligentniji?! „Kriminalci, oni su jako inteligentni! Razvijaju razne sposobnosti kako bi uspjeli u svojim kriminalnim radnjama! A mislite li da su oni najinteligentniji? Ne, nisu! Najinteligentniji su oni dobri, istinski dobri ljudi! Dobar je čovjek spreman dati i ako zna da će ga netko prevariti! Zvuči glupo, ali takav čovjek neće zatvoriti srce pred potrebitima, jer nikad ne zna da li je osoba uistinu u potrebi. Samo onaj koji služi drugima, onaj tko ljubi druge je sretan čovjek, ali se to ne može postići ljudskim snagama, bez pomoći odozgo. Znao je to Sv. Mihael kad je uskliknuo „Tko je kao Bog“.

Župnik je na kraju zahvalio svima koji su svojim doprinosom (bilo radom ili novcem) pomogli da se svečano proslavi župna svetkovina. Zahvalio je i svećenicima, policiji što nazoče slavlju i don Mirku Mihalju na poticajnim riječima koje je uputio tijekom trodnevne duhovne priprave kao i danas na sam blagdan.
 

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana