Natrag
26.4.2019 04:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šalja iz Zagreba: Zaustavljena autocesta do Grada

23.3.2012 @ 13:50 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Niko Šalja nazočio je u Ministarstvu graditeljstva

na uvidu na dio autoceste, od čvora Ploče do graničnog prijelaza prema BIH.

– Radovi se nastavljaju dalje. Naša želja je da se od te dionice, koja je već ugovorena i koja će se početi raditi u skoro vrijeme, nastavi izvoditi odvojak prema Opuzenu i dalje prema Dubrovniku – rekao nam je u telefonskom razgovoru Niko Šalja.

– Tu je nažalost stavljen križić i neizvjesna je situacija što dalje. Tako da jednostavno mi iz Dubrovnika ne možemo biti ravnodušni na takve izjave niti na činjenicu da taj autoput ne ide dalje – istaknuo je Šalja dodavši kako je autocesta dijelom stala.

– Radi se odvojak prema Pločama, od Prologa prema Čeveljuši i trebao bi biti gotov do sezone 2013. No, sad sam čuo da je dionica od čvora Ploče prema Metkoviću, odnosno taj dio spajanja na koridor 5C  ugovoren i trebao bi se početi raditi. No problem je da je na odvojak s ove dionice prema Opuzenu i Dubrovniku stavljen križić i situacija je dalje neizvjesna. Inzistirat ćemo da se nastavi dalje – istaknuo je Šalja naglasivši kako će se na idućim sastancima tražiti da se priča nastavi dalje.

– Druga dobra vijest za koju nisam znao je da će se do trenutka kad bi se dalje trebala početi raditi autocesta, planira jedan odvojak na pola puta ove trase prema Pločama i Čeveljuši gdje bi se radio jedan odvojak prema Dubrovniku koji bi skratio vrijeme putovanja dok jednog dana ta autocesta ne bude gotov – zaključio je. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana