Zanimljivosti

Sajam poslova nova prilika nezaposlenima

Sajam poslova nova prilika nezaposlenima

Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Dubrovnik i ove godine, šesti put za redom organizira Sajam poslova Dubrovačko-neretvanske županije.

Tako će se pod geslom „Pronađite svoje svjetlo“ ovogodišnji Sajam poslova održati u srijedu, 30. listopada, na Sveučilištu u Dubrovniku, Ćira Carića 4, i to od 10 do 15 sati.

Na sajmu će se, kao i prošlih godina, na pultovima i kroz multimediju predstaviti izlagači poslova, odnosno potencijalni poslodavci. Za 10.30 zakazana je radionica za nezaposlene „Priprema za samozapošljavanje“, a u 12 sati slijedi okrugli stol „Samozapošljavanje kao rješenje nezaposlenosti?“. U 13.30 bit će proglašeni najbolji ovogodišnji štandovi, a sajam će se zatvoriti u 15 sati.

Na jednom mjestu nezaposlene osobe bit će u prilici dobiti informacije o poslodavcima, ponudi i potražnji radnih mjesta, a đaci i studenti informacije o obrazovnim programima i mogućnostima stipendiranja.

Na izložbenim pultovima predstavit će se pedesetak najznačajnijih poslodavaca u županiji, javnih i obrazovnih institucija i udruga pa će nezaposlene osobe moći dobiti informacije o mogućnostima zapošljavanja, radnim mjestima i uvjetima rada.

Zainteresirani će se također kroz program EURES moći upoznati s procedurom pretraživanja radnih mjesta i mogućnostima za zapošljavanje u zemljama Europske unije.

Vrijedi dodati kako će sve nezaposlene osobe koje dođu na Sajam moći izvršiti i svoju redovnu mjesečnu prijavu, a svima se preporuča da ponesu i životopis koji će moći predati onim poslodavcima kod kojih bi se željeli zaposliti.

Javno poduzeće „Libertas“ na dan Sajma na linijama za Babin kuk broj 6 i 7 sve nezaposlene osobe vozit će besplatno, uz predočenje evidencijskog lista sa Zavoda.

Pročitajte još

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović