Sport

ŠAHOVSKI KLUB DUBROVNIK Prva ekipa ispala iz 1.A lige

Prva ekipa Šahovskog kluba ‘Dubrovnik’ ispala je iz 1. A lige nakon 27. ekipnog prvenstva Hrvatske – 1. A liga, koje je odigrano u Biogradu na moru od 7. do 17. rujna 2018.

Tako se ŠK Dubrovnik vratio u niži razred, I. B hrvatsku šahovsku ligu – seniori, na kojoj će se nastupiti u listopadu 2019. Skoro u svim partijama suparnici su bili šahisti s rejtingom većim od 100 i više bodova, dok je dubrovačka ekipa imala dosad najniži prosječni rejting (2345).

U ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske – 1. A liga nastupilo je 10 ekipa, a igralo se po Berger sustavu u 9 kola, svatko za svakim. U krajnjem poretku ŠK Dubrovnik zauzeo je posljednje mjesto, pri čemu je izgubio sve mečeve i to s Liburnijom iz Rijeke ½ : 5 ½, pobjednikom lige, Zagrebom 1:5, Solin – Cemexom 2:4, Petrom Sedlarom Pepeom iz Kaštel Novog s 1:5, Rijekom 2 ½ : 3 ½, Ferit – Osijekom 2 ½ : 3 ½, Đakovo Lim – Montom 1 ½ : 4 ½, Vukovarom 91 2 ½ : 3 ½ i Sljeme Agroproteinkom iz Sesveta 1 ½ : 4 ½ koja je ispala iz lige.

Na izuzetno jakoj 1. ploči debitant, velemajstor Nijat Abasov iz Azerbejdžana osvojio je 4 boda iz 9 partija i izgubio 5 rejting bodova, na drugoj međunarodni majstor Željko Bogut (1,5/9/-12), na trećoj međunarodni majstor Ivan Galić (3,5/9/-2,1), na četvrtoj FIDE majstor Ivan Bender (2/9/-10,8), na petoj FIDE majstor Augustin Brnas (2,5/8/9,6), na šestoj majstorski kandidat Tomislav Šeparović (0/4/-11,6) i prva rezerva majstorski kandidat Ivo Ivanković (1,5/6/5).

No, i pored ispadanja iz 1. A hrvatske šahovske lige za 2018., ostat će zabilježeno da je ŠK Dubrovnik prvi put u svojoj 85 godina dugoj povijesti nastupio u u najvišem hrvatskom ekipnom rangu – I. A ligi.

Bajro Sarić

Pročitajte još

NA LISTI I SEDAM JUGAŠA Tucak okuplja vaterpoliste u Dubrovniku

Dulist

STARRU TREĆA TITULA Izvršni odbor HSTS-a prekinuo natjecanja u HEP Superligi

Dulist

MALONOGOMETNA GROZNICA U GRUŽU Đino Peškura najbolji je igrač lige

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija