Kultura

SADRŽAJI ZA SVAKI UZRAST Zanimljivo subotnje jutro u Kneževom dvoru

U sklopu projekta “Kultura u điru” Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovački muzeji i ovo su subotnje jutro učinili zanimljivim, a program koji su pripremili bio je namijenjen za djecu i odrasle.

Dubrovački muzeji organizirali su edukativnu radionicu za djecu na kojoj su učili o životu u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike. Saznali su tko je sve smio ulaziti i boraviti u Dvoru, razliku između vlastele i pučana, naučili su koja su državna tijela djelovala u njemu te kakva je bila uloga kneza. U interaktivnom razgledavanju uz pomoć legendi djeca su doznala više o predmetima u stalnom postavu Kneževa dvora. Radionicu je vodio i osmislio Bruno Bijađija, muzejski pedagog pripravnik uz pomoć Aleksandre Piteše, više muzejske pedagoginje.

Dok su djeca bila na edukativnoj radionici, ispred Dvora koncert je održao Brass kvartet DSO-a u sastavu Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar i Damir Butigan te udaraljkašica Karmen Pervitić. Brojnoj okupljenoj publici i ljubiteljima glazbe, izveli su zanimljivi glazbeni pregled od 16. do 18. stoljeća, a koji uključuje izbor iz renesansnih madrigala i šansona (G. Gastoldi, O. di Lasso, M. Praetorius, H. L. Hassler), zatim glazbu venecijanske škole (G. P. Cima, A. Cima, G. Gabrieli), francuskog rokokoa (E.C. Jacquet de la Guerre) i baroka (G. Reiche, J.S. Bach, i G.F. Händel). Aranžmane je priredio Damir Butigan.

Projekt Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja održava se u sklopu projekta “Kultura u điru”, a partneri su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Pročitajte još

Koncertom Naire Asatryan u Dvoru prikupljeno gotovo osam tisuća kuna za Odjel pedijatrije

Dulist

UZ GODIŠNJICU SMRTI DUBROVAČKOG ‘POETE LAUREATUSA’ Zrinka Blažević prevela i prepjevala latinsku poeziju Ilije Crijevića

Dulist

ZANIMLJIVA IZLOŽBA U SPONZI ‘Kupališta su bila punktovi života, zabave, zafrkancije i amora!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija