Natrag
17.2.2019 03:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

S jednom namirnicom pobijedite prehladu u samo tri sata. Nije riječ o limunu

8.1.2016 @ 10:14 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Zima je vrijeme kada nas virusi prehlade nemilice napadaju sa svih strana. Topli čaj, vitamin C i tablete protiv prehlade u ovo doba godine najbolji su nam saveznici u borbi protiv prehlade.

No koliko se god opskrbili njima, kihanje, kašljanje i curenje nosa jednostavno ne prolaze u jednom danu. Ipak, nova znanstvena istraživanja pokazuju da je prehladu moguće svladati u samo tri sata i to uz pomoć samo jedne namirnice. Zvuči nevjerojatno, zar ne?

Studija objavljena u časopisu Journal of Nutrition došla je do zaključka da se prehlade možete riješiti u samo nekoliko sati uz pomoć česna. Naime, konzumiranje jela s pet grama sirovog češnjaka u samo tri sata aktivira gene koji su uključeni u proizvodnju bijelih krvnih zrnaca koji ojačavaju imunosustav čovjeka, prenosi Vecernji.hr

Rezultati istraživanja pokazali su da je prehlada kod ispitanika koji su konzumirali česan trajala puno kraće nego kod onih koji ga nisu jeli. Znanstvenici tvrde da je to zbog toga što je bogat selenom i vitaminom C.

Ipak još uvijek sa sigurnošću ne mogu potvrditi da bi se češnjak s prehladom izborio tako brzo kao što djeluje na aktiviranje gena koji se bore s prehladom, no za sada sve upućuje na to da je češnjak najbrži i najučinkovitiji saveznik u borbi protiv virusa prehlade.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana