Natrag
19.2.2019 12:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

RUŽIČASTA SUBOTA ‘Otkrivanje raka dojke u ranom stadiju znači uspješnije liječenje’

13.10.2018 @ 16:02 Dulist Aktualno
23;23

Podijelite:

Rak dojke je najčešća maligna bolest žena. Svaki četvrti ili peti dan bolest se dijagnosticira kod jedne žene u našoj županiji. Kako je listopad mjesec svjesnosti o raku dojke ove je subote ispred palače Sponza organizirana akcija ‘Ružičasta subota’ s ciljem podizanja svijesti važnosti ranog otkrivanja maligne bolesti.

Akciji su se pridružili i potporu dali zdravstveni djelatnici, žene koje se liječe od raka dojke i poznate osobe našega Grada, uz podjelu raznih promotivnih materijala.

– Ružičastu subotu obilježavamo u sklopu mjeseca svjesnosti o raku dojke. Želimo naglasiti kako se redovitim preventivnim pregledima rak dojke može otkriti u ranom stadiju. To znači uspješnije liječenje, bolju kvalitetu života oboljele žene i njene obitelji te izlječenje. Bitno je i naglasiti da se preventivni pregledi rade na ženama koje nemaju simptome bolesti jer je to jedini način da se ona primjeti na vrijeme i smanji ikakva opasnost za daljnji razvoj bolesti. Kada se simptomi pojave, to znači da je cijela bolest već u ljudskom sustavu – prigodno je poručila Ankica Đano Boban, voditeljica službe za promicanje zdravlja u ZZJZ.

Kako je izgledala jutrošnja akcija pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana