Aktualno

RUŽIČASTA SUBOTA ‘Otkrivanje raka dojke u ranom stadiju znači uspješnije liječenje’

RUŽIČASTA SUBOTA 'Otkrivanje raka dojke u ranom stadiju znači uspješnije liječenje'

Rak dojke je najčešća maligna bolest žena. Svaki četvrti ili peti dan bolest se dijagnosticira kod jedne žene u našoj županiji. Kako je listopad mjesec svjesnosti o raku dojke ove je subote ispred palače Sponza organizirana akcija ‘Ružičasta subota’ s ciljem podizanja svijesti važnosti ranog otkrivanja maligne bolesti.

Akciji su se pridružili i potporu dali zdravstveni djelatnici, žene koje se liječe od raka dojke i poznate osobe našega Grada, uz podjelu raznih promotivnih materijala.

– Ružičastu subotu obilježavamo u sklopu mjeseca svjesnosti o raku dojke. Želimo naglasiti kako se redovitim preventivnim pregledima rak dojke može otkriti u ranom stadiju. To znači uspješnije liječenje, bolju kvalitetu života oboljele žene i njene obitelji te izlječenje. Bitno je i naglasiti da se preventivni pregledi rade na ženama koje nemaju simptome bolesti jer je to jedini način da se ona primjeti na vrijeme i smanji ikakva opasnost za daljnji razvoj bolesti. Kada se simptomi pojave, to znači da je cijela bolest već u ljudskom sustavu – prigodno je poručila Ankica Đano Boban, voditeljica službe za promicanje zdravlja u ZZJZ.

Kako je izgledala jutrošnja akcija pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist