Sport

Ruskinja zaustavila Anu Konjuh u 2. kolu Australian Opena

Ruskinja zaustavila Anu Konjuh u 2. kolu Australian Opena

Drugi put je Darya Kasatkina zaustavila Anu Konjuh u 2. kolu jednog Grand Slam turnira. Prošle godine, na US Openu, sa 6:4 i 6:4, a sad sa 6:4 i 6:3 nakon sat i 22 minute igre na Australian Openu te će Ruskinja u 3. kolu prvog Grand Slam turnira u 2016. igrati protiv prve nositeljice i braniteljice naslova, Amerikanke Serene Williams.
Ana sa svega 57 posto uspješnosti prvog servisa nije uspjela nametnuti svoju igru. Imala je više winnera, 29 naspram 18 Kasatkine, ali je imala svega 48 posto realiziranih poena na prvom servisu (23 od 48), šest puta je izgubila servis (Kasatkina je iskoristila 6 od 13 break lopti, a Ana 3 od 6). Uz to je Ana napravila 12 dvostrukih servis pogrešaka naspram tri, koliko je imala Kasatkina, te više nego dvostruko više neprisiljenih pogrešaka u odnosu na suparnicu (Ana 47, a Kasatkina 21).
U prvom setu prvu break priliku je imala i iskoristila Kasatkina. Bilo je to u petom gemu. U iduće, šestom gemu, uzvratila je Ana. U devetom gemu Ana je uspjela spasiti prve dvije break lopte, ali ne i treću. Njoj je prethodila nova dvostruka servis pogreška.
U drugom setu Kasatkina je u maratonskom trećem gemu napravila novi break. Ana je u njemu imala pet gem lopti, Kasatkina je iskoristila četvrtu break loptu (osam izjednačenja). Vratila je Ana izgubljeno već u četvrtom gemu. Nakon toga repriza. Ana je izgubila svoj servis, pa odmah vratila izgubljeno. Nakon toga opet gubi svoj servis. Kasatkina je potom dobila osmi gem te povela s 5:3. Ana je servirala za ostanak u meču. Spasila je prvu meč loptu. Potom imala dvije prednosti. Nakon toga druga meč lopta za Kasatkinu. Ana je tada napravila dvostruku servis pogrešku, ukupno dvanaestu te je Kasatkina, 69. tenisačica svijeta (dvadeset mjesta bolje plasirana od Ane), po drugi put u karijeri izborila nastup u 3. kolu jednog Grand Slam turnira.

Ana Konjuh: Sretna sam što sam ponovno na terenu

-Drugi put za redom je bila bolja. Neugodna suparnica. Dok je Kasatkina dosta toga uspijevala napraviti, meni servis nije bio najbolji – kratko će o meču i porazu u 2. kolu Australian Opena Ana Konjuh.

– Ali, unatoč tome što nisam uspjela izboriti 3. kolo, nakon četiri mjeseca pauze, neigranja zbog ozljede, sretna sam što sam zdrava i što sam ponovno na terenu– istaknula je Ana, koja je zadnji meč prije nastupa na Australian Openu odigrala 26. rujna prošle godine. Na startu prvog Grand Slam turnira sezone u 1. kolu napravila je nevjerojatan preokret te dobila Poljakinju Urszulu Radwansku i ostvarila svoju prvu pobjedu u glavnom turniru Australian Opena.

Ukoliko ne nastupi u Melbourneu u parovima (prva ispod crte, igrat će ukoliko netko odustane), idući nastup imat će u FED Cupu početkom veljače u Izraelu.

Ana Konjuh Official

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist