Natrag
19.2.2019 22:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Rusi otkazuju aranžmane prema Hrvatskoj

22.7.2013 @ 14:33 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Ruske turističke kompanije zbog loše potražnje otkazuju paket aranžmane za ljetovanje u europskim destinacijama.

The Moscow Times kao primjer ističe jednu od najstarijih takvih ruskih kompanija Ascent Travel, specijaliziranu za organiziranje putovanja u Hrvatsku i Crnu Goru. Ta je kompanija jučer objavila da otkazuje ljetne programe nakon što je u srijedu objavila sniženje od 60 posto, prenosi index.hr

Kompanija je već isplatila odštete svojim klijentima koji su na odmor trebali ovaj vikend, ali im je put otkazan zbog preslabog interesa.

Izvršni direktor tvrtke Jevgenij Sudbin nije htio govoriti o brojkama, ali The Moscow Times javlja da je putovanje u balkanske zemlje otkazano za 16 tisuća ruskih turista koji su uplatili aranžmane. "Ascent Travel je otkazao putovanja u Hrvatsku i Crnu Goru, svoje ključne ljetne destinacije, zbog loše potražnje, odnosno zbog toga što kompanija nije mogla napuniti sobe koje je ranije rezervirala s lokalnim vlasnicima hotela", rekao je. Analitičari, kako ističe taj medij, tvrde da je potražnja slaba zbog općenitog pada potrošačke aktivnosti u Rusiji.

Na smanjen broj tura u Hrvatsku utjecao je i ulazak naše zemlje u EU. Podsjećamo, ruskim turistima za ulazak u Hrvatsku od travnja treba viza. Potražnja za aranžmane u Hrvatsku pala je najmanje 20 posto, što je prisililo kompanije da ih prodaju ispod cijene.

Loša sezona mogla bi vrlo loše utjecati na spomenutu tvrtku osnovanu koja već nekoliko godina bilježi lošije poslovne rezultate.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana