Natrag
16.2.2019 14:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Run For Love” u Dubrovniku

28.2.2013 @ 13:16 Andrea Falkoni Račić dulist IN

Podijelite:

Run For Love 1000 je dobrotvorna akcija koju organiziraju trojica Britanaca, a usmjerena je na borbu protiv trgovine djecom i podizanja svijesti o istom.

Guy, Rob i Tom žele prikupiti novac za dobrotvorne svrhe Love146. Njihov put će ih odvesti iz Odese u Bukureštu, preko Sofije, Prištine, a sve će završiti u Dubrovniku. Planiraju proći osam zemalja, 1600 kilometar, 39 maratona u 33 dana i osvijestiti ljude o problemu trgovine djecom.

 
Njihovo putovanje započinje 1. travnja, a zadnji 16 kilometara  ovog maratona kreće iz Cavtata prema Dubrovniku planirano je za 4. svibnja. Karnevalska atmosfera učinit će posljednji dio puta posebnu, a nakon toga party na plaži Banje slaviti. Prijave za 'putu prema Dubrovniku' utrci je samo 35 funti.

– Gledali smo djevojčice kroz stakleno okno, sve djevojčice su nosile crvene haljine s brojem zabodenim na njihovu haljinu poradi identifikacije. Sjedile su i gledale crtiće na televiziji. Nije bilo svjetla u njihovim očima, nema života. Tu djecu silovali svaku noć, sedam do petnaest puta svake noći. Oni su bile tako mlade. Jedanaest, trinaest godina to je teško reći. Tuga je prekrivala njihovo lice. Sve su gledale TV, osim jedne djevojke. Njen broj je bio 146, ona je izgledala kao da je u potrazi za životom izvan stakla.  – kazao je Rob Morris predsjednik i suosnivač organizacije Love146.

Ako se želite priključiti ovoj dobrotvornoj i hvale vrijednoj akciji pošaljite upit na mail adresu s.cimerman@adventurerace.hr

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana