Crna kronika

Rumunji i Bosanac krali pa dolijali

Rumunji i Bosanac krali pa dolijali

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su dva kriminalistička istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe.

Troje državljana Rumunjske, i to dvije ženske i jedna muška osoba, u dobi od 46 do 65 godina, sumnjiče se da su 22. siječnja, u vremenu od 11 do 12 sati, iz zlatarske radnje na području povjesne jezgre u Dubrovniku, otuđili ogrlicu u vrijednosti od oko 35.000 kuna. Državljani Rumunjske ubrzo su zatečeni na graničnom prijelazu Zaton Doli prilikom izlaska iz Republike Hrvatske te su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Otuđeni nakit je pronađen kod osumnjičenih i vraćen vlasniku.

Osumnjičeni su u petak, 23. svibnja, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

U drugom slučaju radi se o 51-godišnjem hrvatskom državljaninu s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji se sumnjiči da je u četvrtak, 22. svibnja, u popodnevnim satima, u Zatonu, iz nezaključanog automobila otuđio dva mobilna telefona te novčanik s osobnim dokumentima i bankovnom karticom, oštetivši 39-godišnju vlasnicu za iznos od oko 5 000 kuna. Dio otuđenih predmeta je pronađen kod osumnjičenog i bit će vraćeni vlasnici. Tijekom današnjeg dana osumnjičeni 51-godišnjak će uz kaznenu prijavu bit predan pritvorskom  nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

 

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist