Natrag
23.5.2018 20:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Rudić u London sa sedam Dubrovčana!

9.7.2012 @ 7:52 Baldo Marunčić Sport

Podijelite:

Nakon osvojenog prvog mjesta na Dublin Cupu i pobjede protiv Mađara u finalu 11:8, izbornik vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić podvukao je crtu pod popis putnika za Olimpijske igre u Londonu, na kojem je završilo čak sedam Dubrovčana.

U London putuju vratari Josip Pavić (Mladost) i Frano Vićan (Primorje EB), bekovi Andro Bušlje (Jug CO, Damir Burić (Pro Recco) i Ivan Buljubašić (Primorje EB), centri Nikša Dobud (Jug CO) i Igor Hinić (Mladost) te napadači Paulo Obradović, Samir Barać, petar Muslim (svi Primorje EB), Miho Bošković, Maro Joković (oba Jug CO) i Sandro Sukno (Pro Recco). Na Olimpijadu putuje i Elvis Fatović kao Rudićev pomoćnik.

Na popisu se nisu našli jugaši Pavo Marković i vratar Marko Bijač te primorjaš Ivan Krapić, a već ranije su odustali jugaš Frano Karač i Fran Paškvalin (Primorje EB).

Inače, naši su u posljednjoj provjeri pred Olimpijadu odigrali dobar turnir, zaredavši četiri pobjede. Osim Mađara, svladani su Crna Gora (12:7), Rumunjska (12:7) i Velika Britanija (17:5). U finalnoj utakmici kod naših je najuspiješniji bio Sukno s 4 zgoditka, Joković je postigao 2, dok su po jedan gol dali Muslim, Bušlje, Hinić, Obradović i Buljubašić. Kod Mađara najefikasniji Kasas s 3 i Hosznyansky s 2, upisali se i Madaras, Daniel Varga i Harai s po jednim golom.

Hrvatski će reprezentativci vrijeme do Igara u Londonu provesti u Budimpešti na zajedničkim pripremama s olimpijskim prvacima Mađarima.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana