Natrag
19.2.2019 01:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Robert Farber predstavit će svoj rad

9.4.2013 @ 13:41 Mia Njavro Kultura
7;7

Podijelite:

Svjetski poznati suvremeni američki fotograf, Robert Farber održao je predavanje o svom stvaralaštvu u Umjetničkoj galeriji, a večeras u 20 sati otvara se njegova izložba pod naslovom "Putovanje kroz ugođaje", kojom se fotograf prvi put predstavlja hrvatskoj publici.

Riječ je o autoru čiji je stil utjecao na generacije fotografa. Njegov slikarski, impresionistički stil u stanju je uhvatiti samu srž kompozicije u svakom žanru, što uključuje aktove, mrtve prirode, pejzaže i arhitekturu.

Uz brojne druge nagrade, Robert Farber je također dobio nagradu za fotografa godine koju dodjeljuje Udruženje fotografa te međunarodnu nagradu Udruženja američkih fotografa i profesionalnih fotografa. Ova nagrada dodjeljuje se onima koji su napravili značajan doprinos znanosti i umjetnosti fotografije. Neki od prethodnih dobitnika su Dr. Edwin, George Hurrell i National Geographic.

 Farberov rad s aktovima u umjetnosti i reklamnom carstvu je poznat i cijenjen. Predavao je za Ogilvy & Mather o temi Akt u reklami. ASMP (American Society of Media Photographers) je tražio da upotrijebi Farberove aktove kao primjere umjetničke aplikacije za podržavanje Nacionalne zaklade za umjetnost, nakon što su poduprli kontroverzne izloške Mapplethorpea i Serrana.

Farberove umjetničke fotografije objavljivane su u gotovo svakom obliku. Izlagao je u muzejima i galerijama diljem svijeta. Predavao je na Smithsonian Institute, The George Eastman House, kao i na sveučilištima i profesionalnim grupama diljem SAD-a, Japana, Australije i Europe.

Osim što se bavi umjetničkom fotografijom, rad Roberta Farbera uključuje modne kampanje, reklamu, režiranje za televiziju i režiranje filmova. Nedavno mu je ponuđeno snimanje dokumentarca o njegovom životu kao fotografa koji će producirati PBS u SAD-u.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana