Natrag
23.3.2019 19:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

RIJEŠILI PROBLEM Ovako izgleda nova autobusna stanica u Sustjepanu

20.9.2018 @ 13:29 Dulist Grad
6;6

Podijelite:

Autobusi javnog gradskog prijevoznika Libertas od jučer se u Sustjepanu zaustavljaju na novom autobusnom ugibalištu, kojeg je na svom zemljištu uredio Grad Dubrovnik.

Ovom investicijom riješen je dugogodišnji problem stanovnika Sustjepana koji nisu imali adekvatno stajalište u smjeru Mokošice u svom naselju.

Grad Dubrovnik je, putem Upravnog odjela za promet, radove na uređenju započeo prošli mjesec, a vrijednost izvedene investicije iznosi oko 350.000 kuna. Ujedno je u sklopu stajališta uređen prostor za kontejnere Čistoće, koji će se izmjestiti sa sadašnje pozicije na rivi uz more.

Uz izgradnju novog autobusnog ugibališta u Sustjepanu Grad Dubrovnik je putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu proveo i rekonstrukciju javne rasvjete na dijelu ceste koja prolazi kroz naselje kao i na samom ugibalištu.

Kroz navedenu rekonstrukciju montirano je 14 novih svjetiljki u naprednoj LED tehnologiji te su izmijenjena tri stupa, kojima su promijenjene pozicije radi osiguranja nesmetanog prolaza pješaka prema ugibalištu kao i ispunjenja uvjeta sigurnosnog razmaka od trupa prometnice. U navedenu rekonstrukciju uloženo je oko 70.000 kuna, a godišnje uštede na električnoj energiji iznositi će oko 20 tisuća kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana