Natrag
21.4.2019 14:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ribari se vraćaju na Peskariju!

29.3.2018 @ 14:13 Dulist Aktualno

Podijelite:

Peskarija se konačno uređuje za lokalne ribare, o čemu je DuList već pisao u prosincu prošle godine.

Grad Dubrovnik putem tvrtke ‘Sanitat’ kreće u uređenje, a u tijeku su pripreme za početak radova, a ribarnica bi trebala biti završena najkasnije do početka lipnja.

Ribarnica će biti uređena na način da će biti ispunjeni svi zahtjevi koji se odnose na infrastrukturu objekta za djelatnost ribarnice temeljem propisa Europske unije o higijeni hrane.

– Na taj način revitalizirao bi se postojeći prostor te bi se omogućilo da mali ribari iz povijesne jezgre odmah nakon ulova ribu prodaju na ribarnici. Ribarnici bi vratili stari sjaj, na zadovoljstvo ne samo građana nego i turista – naveo je direktor Sanitata Tomislav Tabak.

Naime, koncem prošle godine nekoliko dubrovačkih ribara iskazalo je interes za korištenjem ovog prostora u Portu i to kako bi tu obavljali dio svog ribarskog obrta – čistili i prodavali svoj ulov.

Ribare je podržao i gradonačelnik Mato Franković, koji je naglasio da je uređenje Peskarije samo jedan u nizu projekata koji imaju za cilj podizanje kvalitete življenja unutar povijesne jezgre Grada.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana