Aktualno

REZERVAT LOKRUM Naučite sve o Lokrumu uz nadvojvodkinju Charlottu i Richarda Lavljeg Srca

Novi multimedijalni vodič predstavljen je ovog petka na Lokrumu. Osim vodiča predstavljeni su i novi autentični suveniri koji će proširiti ponudu suvenirske butige rezervata.

Multimedijalni vodič obuhvaća 21 lokaciju te na istim lokacijama na pet jezika nudi korisnicima opcije preslušavanja zanimljivosti i povijesnih činjenica vezanih uz te lokacije. Ovo je treći oblik ovakvog vodiča u Hrvatskoj koji također nudi i opciju proširene stvarnosti koja korisnicima pruža informacije o povijesti Lokruma kroz virtualne prikaze povijesnih ličnosti poput nadvojvodkinje Charlotte ili Richarda Lavljeg Srca.

Cijena iznajmljivanja tableta s vodičem je 25 kn, a narednih 10 dana svi građani Dubrovnika moći će ga koristiti besplatno. Tableti se preuzimaju u Lugarevoj kući uz predočenje osobnih dokumenata koje korisnici tada ostavljaju također u Lugarevoj kući do završetka korištenja vodiča. Iako vodič ima zadanu turu ostavlja mogućnost da korisnici posjete bilo koju od 21 točke po redoslijedu koji odaberu.

– Jedna od ideja je da se tableti ponude učenicima, odnosno ekskurzijama koje posjećuju Lokrum. Profesor naruči tablete za djecu i ostavi email adresu. Tada nakon obilaska Lokruma djeca popunjavaju anketna pitanja. Odgovore mi tada šaljemo profesoru te on ima uvid koliko su djeca naucila, što se može koristiti kao jedan oblik terenske nastave – poručio je na predstavljanju ravnatelj rezervata Ivica Grilec.

Autori vodiča su Irena Radić Rossi, Dražen Nikolić, Srđan Laterza i Ervin Šilić.

Osim vodiča predstavljeni su i posebno za rezervat izrađeni suveniri, privjesci, ogrlice te prirodni proizvodi poput lavande, koji su posebno izrađeni za rezervat.

Pročitajte još

STIGAO IZ ITALIJE Muškarac u izolaciji u OB Dubrovnik zbog sumnje na koronavirus

Dulist

ZBOG KORONAVIRUSA Ministarstvo predložilo zabranu posjeta domovima za starije i djecu

Dulist

ALH Nismo osjetili značajnije posljedice koronavirusa, ali su mjere zaštite pojačane

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija