Županija

REORGANIZACIJA Ostajemo i bez Ureda državne uprave!

Ured državne uprave DNŽ

Dubrovnik, odnosno naša Županija ostat će i bez ureda državne uprave.

Naime, Vlada je raspravila konačni prijedlog Zakona o sustavu državne uprave kojim će se njihov broj s dosadašnji dvadeset svesti na svega pet. Naša županija potpast će pod Ured državne uprave za Dalmaciju, zajedno sa Splitsko-dalmatinskom, Šibensko-kninskom te Zadarskom županijom.

Prema riječima ministra uprave Arsena Bauka, smanjenjem broja ureda državne uprave povećat će se efikasnost i fleksibilizacija, nastupit će uštede jer će doći do smanjenja broja zaposlenih.

– Ne radi se o ukidanju nego reorganizaciji – da se 20 ureda državne uprave, koji u svakoj županiji funkcioniraju kao zasebna tijela, reorganizira u pet ureda koji će obuhvaćati više županija – izjava je Bauka.
Broj zaposlenika će se smanjivati u idućim godinama kroz umirovljenja budući da se radi o strukturi službenika koja je u prosjeku nešto starija.

Pročitajte još

DVA MILIJUNA KUNA Županija isplaćuje božićnice umirovljenicima

Dulist

RASPRAVA U BRUXELLESU Što će Hrvatskoj donijeti predsjedanje EU?

Dulist

U KONAVLIMA Završio treći ciklus radionica za odgojitelje ‘Rastimo zajedno’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija