Aktualno

REKORDNE TEMPERATURE Pred nama je pakleni tjedan

REKORDNE TEMPERATURE Pred nama je pakleni tjedan

Tjedan od 10. do 16. lipnja diljem će Hrvatske biti najtopliji u dosadašnjem dijelu godine, a u većini krajeva vrlo vjerojatno i najtopliji u ovogodišnjem lipnju, piše Zoran Vakula za HRT.

Štoviše, temperatura zraka u mnogim će se mjestima približiti lipanjskim rekordima, a ako oni i izostanu – srednja najviša temperatura zraka u novome će tjednu barem ponegdje biti rekordna za ovaj dio lipnja. Stoga se preporučuje, između ostaloga, uzimati dovoljno tekućine i izbjegavati velike napore, osobito u najtoplijem dijelu dana, između 11 i 17 sati, kada je dobro i ne izlagati se odviše suncu, posebice ako ste osjetljivije kože, jer će UV indeks – mjera jakosti sunčeva zračenja – posvuda biti vrlo visok, prenosi Index.hr

Pritom će biti većinom suho, uz samo poneki pljusak.

Na krajnjem jugu Hrvatske u ponedjeljak vedro ili tek malo oblačno uz samo ponegdje slab do umjeren vjetar, ujutro s kopna, a danju s mora. Nakon često tople noći, danju će najviša temperatura biti od 29 do 35°C.

Na Jadranu će i u utorak povremeno biti male i umjerene naoblake, i to većinom na sjevernom i srednjem dijelu. Potom će do vikenda prevladavati vedrina. Puhat će slab do umjeren jugoistočni, ponegdje uz obalu i jugozapadni vjetar. Noći će biti većinom tople, s temperaturom često i iznad 20°C, a dani vrući, uz najvišu temperaturu zraka višu od 30°C.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist