Natrag
19.3.2019 03:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Rekorder Martinja s 2,16 promila

14.11.2011 @ 12:07 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Rekorder ovogodišnjeg Martinja na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske po izmjerenim promilima jest 27-godišnji motociklist s Korčule.

Njemu je, naime, policija u krvi izmjerila 2,16 promila alkohola. Sve to učinjeno je u sklopu policijske akcije, koja je trajala od 11. do 13. studenog, a bila je usmjerena na nadzor alkoholiziranosti vozača i drugih težih prometnih prekršaja.

Tijekom akcije na prisutnost alkohola kontrolirano je 400 vozača, od čega je 27 vozača zatečeno pod utjecajem alkohola.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera ukupno su utvrđena 184 prometna prekršaja. Osim 27 vozača koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u organizmu, 50 vozača je prekoračilo brzinu kretanja vozila, 25 osoba nije koristilo sigurnosni pojas, 11 vozača je upravljalo tehnički nepregledanim i tehnički neispravnim vozilima, 5 vozača je upravljalo motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, tri vozača su upravljala vozilom za vrijeme zabrane, te 63 ostala prekršaja.

U istom vremenu evidentirano je 13 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a tri su lakše ozlijeđene.
 
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana