Županija

REKAPITULACIJA Gdje je ŽUC uložio 27,7 milijuna kuna?

REKAPITULACIJA Gdje je ŽUC uložio 27,7 milijuna kuna?

Županijska uprava za ceste u prošloj je godini realizirala 27,7 milijuna kuna za projekte na redovnom i izvanrednom održavanju županijskih i lokalnih cesta.

– Kao i svih prethodnih godina Županijska uprava za ceste prilikom održavanja cesta vodila se isključivo idejom o ravnomjernim ulaganjima na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Projekti koje smo odradili to i potvrđuju i vjerujem da su svi stanovnici DNŽ zadovoljni jer smo u okviru odobrenih nam sredstava uspjeli unaprijediti sve dijelove Županije u smislu cestovne infrastrukture – kazao je ravnatelj ŽUC-a Nikša Konjevod.

Konjevod je županu Nikoli Dobroslaviću izložio projekte redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta u što je ŽUC uložio 17,2 milijuna kuna. Među projektima je istaknuo sanacije kolnika na dionicama Raba-Trn, Potirna-Tri Luke, Oštrikovac-Visočani, Grščica-Prižba, Popovići-Radovčići, Blato-Kozarica, Ston-Hodilje, Mandaljena-Mljekara te sanacije kolnika u Babini, Uskoplju, Otrić Seocima, Dubi konavoskoj, Kominu, Donjoj Vrućici te asfaltiranje kolnika u ulici Petra Krešimira u Metkoviću.

Kod izvanrednog održavanja, u što je uloženo 8,9 milijuna kuna, Konjevod je istaknuo projekt rekonstrukcije spoja na magistralu u Rogotinu (2,1 milijun kuna) te rekonstrukcija raskrižja na ulazu u Korčulu (1,7 milijuna kuna).
Također, Konjevod je naglasio da je u izradu projekata, studija i stručnog nadzora nad izvođenjem radova ŽUC je uložio dodatnih 1,6 milijuna kuna.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist