Politika

“Referendum?Nemam potrebu komentirati”

"Referendum?Nemam potrebu komentirati"

Ministar turizma RH Darko Lorencin boravi danas u Dubrovnik gdje se sastao s predstavnicima lokalne i regionalne vlasti. Na prvom radnom sastanku razgovarao je sa predstavnicima Županije koji su mu među ostalim predstavili  Strategiju razvoja turizma DNŽ.

-Govorilo se razvojnim prioritetima o pravcima razvoja šest klastera razvoja turizma u DNŽ, ali naravno i planovima za Grad Dubrovnik kao dragulj Hrvatske i EU- istaknula je nakon sastanka zamjenica župana DN Marija Vučković .

No osim planova bilo je riječi i o problemima s kojima se susreću turistički poduzetnici juga.

-Tekući problemi su naravno  i privatizacija preostalog portfelja, likvidnost koja tišti naše poduzetnike zbog preniskog povrata na investicije, a zaključak sastanka je neophodnost završenja infrastrukturnih projekata kao što je npr. Pelješki most, autocestu, projekte u zračnoj luci, i naravno brza cesta – rekla je novinarima Marija Vučković. 

Na novinarski upit o tome što će se događati s turizmom juga Hrvatske nakon ulaska u EU, ministar je pak odgovorio kako su posljednje informacije oko Pelješkog mosta izrazito povoljne te kako je uvjeren da će vrlo skoro biti postignuto izravno povezivanje Hrvatske i Dubrovnika.

Kupari  u srpnju?

Ministar je novinarima dao i novi datum kada bi turistički trn u oku Župe dubrovačke, ali i Županije trebao krenuti s mrtve točke.
-Kupari su prvi objekt koji je u suradnji s AUDIO pripremljen za daljnji  razvoj. Moramo napraviti vrlo kvalitetnu pripremu kako bi investitori imali što kvalitetnije predispozicije – rekao je Lorencin te dodao kako investitor nakon ulaganja mora imati sigurnost.
-Do mjeseca srpnja ćemo se pripremiti za raspisivanje natječaja  – rekao je Lorencin.

Golf? Nemam potrebu komentirati!

Odgovarajući pak na novinarski upit Lorencin je rekao kako je na sastanku malo spominjan golf resort no ponovio je svoje stajalište o njemu.
-Smatram da je golf proizvod koji će iznimno doprinjeti produljenju sezone, koji će unaprijediti iznimno destinaciju kao što je Dubrovnik, i da će dva hotelska objekta koji su tamo planirani bitno pridonijeti turističkoj ponudi Dubrovnika – kaže Lorencin te dodaje da sve mora biti regulirano sukladno prostornim planovima i pravilima struke.

Na upit kako komentira da je više od deset tisuća ljudi bilo protiv projekta na nedavnom referendumu, Lorencin je rekao kako to nema potrebe komentirati.

-Imamo procedure, imamo zakone, investitori i lokalna uprava su se time i sad imamo rezultat takav kakav je – kaže Lorencin, koji se nije da smesti ni na potpitanje kako je primjerice referendum za EU bio proveden po blažim zakonskim okvirima nego lokalni referendum.
-Nemam potrebu to komentirati – poentirao je Lorencin.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist