Natrag
23.2.2019 00:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Referendum o golfu 28. travnja

28.3.2013 @ 13:00 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Imali smo telefonsku koordinaciju predsjednika klubova vijećnika i preliminarni je dogovor da će se referendum o golfu održati 28. travnja – izjavila je za duList predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti.

– S tim datumom bit ćemo u okviru odredbe da se referendum treba  održati 20 do 40 dana nakon odluke Ministarstva. Naravno da kad taj prijedlog dođe na Gradsko vijeće, da se on može i mijenjati. Ništa to nije definitivno – dodala je Muratti.

Ipak, vrijedi reći kako nije točno da se referendum mora održati baš u razdoblju 20 do 40 dana. Naime, kao prvo, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti mora sazvati sjednicu u roku 30 dana od primitka jučerašnje odluke Ministarstva.

Potom, kad se na sjednici Gradskog vijeća izglasa odluka o raspisivanju referenduma, datum za održavanje referenduma mora biti u okviru 20 do 40 dana od objave raspisa referenduma u službenom glasilu Grada Dubrovnika ili kroz oglas u lokalnim medijima ili objave na treći način.

Tako da, tehnički gledano, s referendumom uopće ne bi trebalo biti žurbe. Ipak, vladajući su se po svemu sudeći odlučili požuriti.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana