Politika

Referendum o golfu 28. travnja

Referendum o golfu 28. travnja

Imali smo telefonsku koordinaciju predsjednika klubova vijećnika i preliminarni je dogovor da će se referendum o golfu održati 28. travnja – izjavila je za duList predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti.

– S tim datumom bit ćemo u okviru odredbe da se referendum treba  održati 20 do 40 dana nakon odluke Ministarstva. Naravno da kad taj prijedlog dođe na Gradsko vijeće, da se on može i mijenjati. Ništa to nije definitivno – dodala je Muratti.

Ipak, vrijedi reći kako nije točno da se referendum mora održati baš u razdoblju 20 do 40 dana. Naime, kao prvo, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti mora sazvati sjednicu u roku 30 dana od primitka jučerašnje odluke Ministarstva.

Potom, kad se na sjednici Gradskog vijeća izglasa odluka o raspisivanju referenduma, datum za održavanje referenduma mora biti u okviru 20 do 40 dana od objave raspisa referenduma u službenom glasilu Grada Dubrovnika ili kroz oglas u lokalnim medijima ili objave na treći način.

Tako da, tehnički gledano, s referendumom uopće ne bi trebalo biti žurbe. Ipak, vladajući su se po svemu sudeći odlučili požuriti.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist