Natrag
20.2.2019 12:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Referendum i za autoceste?

22.6.2013 @ 10:39 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Ideja o izdavanju koncesija na autoceste u trajanju od 50 godina uzburkala je mnoge duhove, te je izazvala i reakciju Nezavisnog cestarskog sindikata, koji pak najavljuju raspisivanje referenduma ukoliko Vlada u međuvremenu ne odustane od ove ideje.

Ako Vlada nastavi ustrajati na raspisivanju međunarodnog natječaja za koncesionara već izgrađenih autocesta, što je najavila da će učiniti do 15. srpnja, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić kreće u organiziranje skupljanja potpisa za raspisivanje referenduma.

Pitanje građanima bit će 'Jeste li za to da Vlada bez suglasnosti građana putem referenduma ne može prodavati, davati pod koncesiju i monetizirati stratešku državnu imovinu (autoceste, plovne putove, vode, šume…)?'

Stanić očekuje da će se organizaciji prikupljanja potpisa priključiti i druge sindikalne središnjice i da im neće biti problem skupiti oko 450 tisuća potpisa, što je minimalni potreban broj potpisa za raspisivanje referenduma, te da će im se u tome pridružiti i brojni drugi aktivisti i nevladine udruge koje se također protive rasprodaji državne imovine.

Referendum bi se raspisao u listopadu, u svim hrvatskim gradovima, a više pročitajte ovdje.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana