Hrvatska

REDUCIRAN RED LETENJA Najavljen štrajk zaposlenika Croatia Airlinesa

REDUCIRAN RED LETENJA Najavljen štrajk zaposlenika Croatia Airlinesa

Organizacija radnika Croatia Airlinesa u ponedjeljak 9. srpnja kreće u štrajk s početkom u 6 sati.

Nakon što je 11. lipnja ove godine definitivno propao pokušaj mirenja, čime je otvorena pravna mogućnost štrajka, iz ORCA-e najavljuju da idući ponedjeljak prestaju s radom do ispunjenja svojih zahtjeva, tj. dok Uprava ne pristane na njihov prijedlog kolektivnog ugovora, kako prenosi N1. Radnici traže veće plaće, dugotrajnije kolektivne ugovore i manje prekovremenih sati.

Na službenoj stranici Croatia Airlinesa objavili su informaciju kako su upoznati s najavljenim štrajkom, ‘unatoč višemjesečnim nastojanjima Uprave Croatia Airlinesa da sa sindikatom ORCA (Organizacija radnika Croatia Airlinesa) pronađe obostrano prihvatljivo rješenje oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora’.

– U skladu s arbitražnom odlukom Pravila o poslovima koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka, kojom je propisan određeni broj domaćih i međunarodnih linija koje se moraju obaviti, pripremit ćemo reduciran (izmijenjen) red letenja za vrijeme trajanja štrajka. Štrajk će za putnike značiti samo djelomični poremećaj prometa te ćemo nastojati većinu putnika prevesti svojim zrakoplovima prema redu letenja, a ostale unajmljenim zrakoplovima. Informacije o letovima koji će se za vrijeme štrajka obavljati zrakoplovima Croatia Airlinesa, letovima koji će se obavljati unajmljenim zrakoplovima drugih kompanije te otkazanim letovima, bit će redovito objavljivane na službenoj stranici Croatia Airlinesa – ističu iz kompanije.

– Putnicima je za sve informacije na raspolaganju naš Kontakt centar (+385 1 6676 555 i 072 500 505), kao i ostala prodajna mjesta Croatia Airlinesa. Nastojat ćemo u najvećoj mogućoj mjeri ublažiti posljedice štrajka za naše putnike i poslovne partnere. Iskreno nam je žao zbog svih neugodnosti te zahvaljujemo na razumijevanju – zaključuju.

Izvor: N1/Croatia Airlines

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist