Zanimljivosti

Ratna škola “Ban Josip Jelačić” u posjetu gradu

Polaznici XV. Naraštaja Ratne škole Oružanih snaga Republike Hrvatske "Ban Josip Jelačić" boravili su jučer u Dubrovniku. U sklopu Plana i programa školovanja provode Zapovijedno izviđanje "JUG", te su se ovom prilikom upoznali s aktualnim stanjem u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gospodarskim prilikama i budućim investicijama.

Brigadir Antun Čičak predstavio je jučer zamjeniku župana Franu Skokandiću rad Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ koja je najviša vojna škola u kojoj se školuju i osposobaljavaju visoki časnici i državni službenici iz Republike Hrvatske i inozemstva i to za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

U ovom naraštaju polaznika Ratne škole, njih ukupno petnaest, pored časnika iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudjeluju i časnici iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te jedan polaznik Ministarstva unutarnjih poslova RH.
Brigadir Čičak zahvalio je zamjeniku župana na prijemu, te je Županiji, u znak sjećanja, uručena Zahvalnica zapovjednika Ratne škole brigadnog generala dr.sc. Slavena Zdilara.

Pročitajte još

ALARM ZBOG ZMIJE Zatonski vatrogasci intervenirali zbog kravosasa

Dulist

‘GRADA GLADAN’ Važno je odrediti identitet naših javnih prostora

Dulist

Bivši Jugaš spasio od utapanja desetoro kupača

Dulist