Hrvatska

RAST GRAĐEVINSKIH AKTIVNOSTI Gradnja zgrada popravlja statistiku

RAST GRAĐEVINSKIH AKTIVNOSTI Gradnja zgrada popravlja statistiku

U studenom prošle godine došlo je do oporavka kretanja obujma građevinskih radova, što potvrđuju podatci Državnog zavoda za statistiku. Uz mjesečni pad od 0,9 posto obujam građevinskih radova u studenom zabilježio je godišnji rast od 2,1 posto.
Kako piše Limun.hr, na godišnji rast obujma građevinskih radova utjecao je godišnji rast radova na izgradnji zgrada od 5,8% (uz mjesečni rast od 3,8%), dok su radovi na izgradnji ostalih građevina uz mjesečni pad od 4,6% na godišnjoj razini niži za 0,9%.
U razdoblju od siječnja do studenog ove godine obujam građevinskih radova je niži za 0,7% u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je u istom promatranom razdoblju obujam građevinskih radova na izgradnji zgrada na godišnjoj razini porastao za 0,5%. Značajniji doprinos godišnjem padu došao je od pada izgradnje ostalih građevina (1,7%). U strukturi odrađenih sati na gradilištima u razdoblju od prvih jedanaest mjeseci 56,1% se odnosi na gradnju ostalih građevina dok se ostatak od 43,9% odnosi na izgradnju zgrada.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist