Politika

Raguž sumnja može li Perušina voditi zahtjevan projekt Centra izvrsnosti u Čingriji

Raguž sumnja može li Perušina voditi zahtjevan projekt Centra izvrsnosti u Čingriji

Zbog čega vijećnike na klupama ovog četvrta nije dočekao rebalans proračuna, zanimalo je HNS-ovu vijećnicu Marinu Vučković Matić.

-Zamislila sam se jesu li vas parlamentarni izbori prisilili da na ovu sjednicu ne stavite rebalans, jer nam ne želite prikazati bolne rezove. Šteta je svakim danom sve veća i rebalans proračuna trebao bi čim prije doći nama na klupe – rekla je vijećnica.

-Koja šteta? Grad je likvidan i financijski stabilan, sve socijalne skupine dobile su što je obećano, baš kao i poduzetnici. Grad je pomogao financijski bolnicu u krizi te smo napravili sve što je bilo potrebno – rekao je Franković napomenuvši kako je grad u financijskom plusu.

Drugo pitanje odnosilo se na međunarodne avio letove, a čime se gradonačelnik pohvalio i na Facebooku kao aktivni pregovarač za povratak avio linija.

-Prosječni čitač obično čita samo naslove, vrlo rijetko pročita tekst koji je sadržaj objavljenog. Kao našem bivšem nacionalnom koalicijskom partneru drago mi je da čitate moje objave. Prenio sam službenu obavijest Lufthanse koja je službeno najavila letove za Dubrovnik – odgovorio je gradonačelnik te napomenuo kako je EU granica parcijalno otvorila granice te se reaktivacija događa korak po korak.

-I malom djetetu je jasno da ovakav proračun ne može biti i da je potreban hitni rebalans – odgovorila mu je Vučković Matić.

Vijećnica Dolores Lujić (MOST) pitala je je li grad spreman dati našim sugrađanima poljoprivredno zemljište po niskoj cijeni te time potaknuti proizvodnju. Drugo pitanje odnosilo se na zaustavljanje financiranja udruga.

-Ovo Gradsko vijeće usvojilo je program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem i poslan je Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja se pozitivno očitovala. Sad je na nama raspisati natječaj sukladno tom programu kako bismo ljudima dodijelili zemljište prema unaprijed zacrtanim koeficijentima i uvjetima – rekao je gradnačelnik.

-Svim udrugama financiramo nužne i neophodne troškove. Ne financiramo programske aktivnosti – odgovorio je na pitanje o udrugama Franković.

Vijećnik Miho Obradović (HNS) osvrnuo se na GUP i Libertas.

-Procvala je nakaradna gradnja od kad ste došli na vlast. Svi vaši poznanici su izgradili sve što se moglo ili su započeli s gradnjom pa bismo mogli dobiti uskoro izmjene GUP-a – rekao je Obradović.

-Tko o čemu, HNS o GUP-u – sve je što je na tu temu rekao Franković.

-Znate li koliko je nakaradnih objekata niknulo za vrijeme prošlih uprava? Dva – odgovorio mu je Obradović, koji je branio bivše gradske čelnike optuživši ga kako je on jedini i isključivi krivac za sve ono što se danas gradi.

Željko Raguž (DUSTRA) pitao je za atletsku stazu.

-Iako smo u krizi, nadamo se da ćemo dobiti kvalitetnu atletsku stazu. U susjedstvu su dobili drugu stazu i bio sam time pogođen – rekao je Raguž.

-Bili smo sretni kad smo dobili Čingriju u vlasništvo Grada, ali se pitam se jesmo li donijeli kvalitetnu odluku o Centru izvrsnosti, jer nisam siguran u kompetencije ravnatelja Turističke škole da može voditi jedan takav projekt – zanima Raguža.

-Godinama su nas kočili imovinsko-pravni odnosi koji su riješeni 90 posto. Kad sve riješimo, steći će se preduvjeti za buduću atletsku stazu – odgovorio mu je gradonačelnik.

Kad je riječ o Centru izvrsnosti, izrazio je zadovoljstvo jer cijelu priču vodi doktor znanosti Stjepan Srhoj.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist