Politika

RAGUŽ ODGOVORIO HRGU “Nema neiskrenih igrica, donijeli smo najbolju odluku”

RAGUŽ ODGOVORIO HRGU "Nema neiskrenih igrica, donijeli smo najbolju odluku"

Nema tu neiskrenih igrica. Mi smo bili stalno u kontaktu s obje stranke i na kraju smo se dogovorili s HNS-om. Ja sam na glasanju Gradskog odbora bio suzdržan, a odluka je donesena jednoglasno – komentirao je predsjednik dubrovačkog HSS-a Željko Raguž izjavu svog stranačkog šefa Branka Hrga, koji je očekivao da će dubrovački ‘Seljaci’ u koaliciju s HDZ-om.

– Predsjednik Hrg je možda ‘navijao’ da mi koaliramo s HDZ-om, ali smo mi kao Gradski odbor odlučili drukčije. Na kraju krajeva, u raspravi je rečeno kako ne možemo ići s nekim tko je rušio proračun, samim tim i nas – rekao je Raguž.

Premda u Statutu stranke stoji kako se kandidacijske liste moraju usuglasiti s višom razinom (u ovom slučaju Stipom Gabrićem Jambom kao predsjednikom županijskog HSS-a), Raguž ističe kako odluka o koaliranju s Vlahušićem i HNS-om s nikim nije bila usuglašena.

– Nismo se s nikim usuglašavali, već smo odlučili ono što je najbolje za stranku. Ako usuglašavanje znači slušanje viših instanci, onda Gradski odbor ne treba niti postojati. Po Statutu svi odbori djeluju autonomno i mi smo tako i postupili, donijeli smo najbolju moguću odluku – kazao je Raguž, a na upit bi li odluka dubrovačkog HSS-a mogla biti razlog za raspuštanje tog ogranka odgovorio je:

– Nema razloga za raspuštanjem. Zašto? Pa nismo tom odlukom prekršili nijednu odredbu Statuta stranke. Budite uvjereni, ako prekršim ikakvu odredbu, voljan sam snositi i posljedice. To ovdje nije slučaj. Takav potez bio bi bumerang za stranku. Mi smo stranku u Dubrovniku digli iz ponora do visokih grana. Pa predsjednik Hrg je pred dva mjeseca podržao našu koaliciju s HNS-om i ne znam što se to trebalo dogoditi da taj stav promijeni – zaključio je Raguž.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist