DuList IN

Ragusavecchia i Peco odnijeli prvu nagradu!

Ragusavecchia i Peco odnijeli prvu nagradu!

Marko Pecotić Peco i cavtatska klapa Ragusavecchia u finalnoj večeri 53. festivala zabavne glazbe Split 2013. osvojili su prvu nagradu žirija!

Pjesmu "A kad bi te pita" autorski potpisuju Vjekoslava i Tonći Huljić, dok je aranžer Leo Škaro. "Riječ je o neobičnoj pjesmi koja pokazuje sve moje glasovne mogućnosti" – kaže Marko Pecotić Peco s kojim je na pozornici na Prokurativama zapjevala klapa iz Cavtata.

Peco je često u Dubrovniku, a upravo prošlog tjedna bio je u Cavtatu i zapjevao u prijatelja Mislava Burđeleza, a s klapom Ragusavecchia druži se još dok je nastupao s klapom Iskon. Cilj je bio dobro se zabaviti kao i prethodnih godina, slažu se Peco i Ragusavecchia, a kad se ovo društvo okupi pjesma se čuje do ranih jutarnjih sati. Tradicija je nastavljena i ovog puta na splitskim Prokurativama, u splitskoj ACI marini, ali i na starom kolodvoru. Puno gledalište, šušur u backstageu i dobra zabava za sve – to su najvažnije odlike ovogodišnjeg Festivala, a sve je okončano nagradama.

Za stručni žiri Zlatnog vala zaslužio je Marko Pecotić Peco, drugo  mjesto pripalo je pjesmi "Oprosti mi" grupe Libar, a brončani val otišao je u ruke Studio Frenda. Odlukom publike, Zlatnog galeba za najbolju pjesmu dobila je klapa Rišpet za pjesmu "Ćaća". Srebrnog galeba i drugo mjesto, Mladen Grdović i ''Tu se nosi bila boja'', dok je treći publici bio najbolji povratnik Zlatko Pejaković s pjesmom "Dalmacijo fala ti".
 

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist