Grad

RADOVI IDU PREMA PLANU Početkom 2020. godine natječaj za dubrovačku stanogradnju

Zgrade branitelja i prvi Dubrovački POS napreduju predviđenim intezitetom – napisao je u objavi na svom Facebooku profilu gradonačelnik Mato Franković. Najavio je i kako će natječaj za stanove za mlade obitelji biti objavljen početkom 2020. godine. 

Radovi na izgradnji stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje, a koji se u Mokošici grade u suradnji s Ministarstvom branitelja, započeli su u studenom 2018. godine.

Prva 43 stana za mlade obitelji grade se u sklopu projekta stambenog zbrinjavanja branitelja – stradalnika Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika. Ukupno se gradi 108 stanova, od kojih će 65 biti dodijeljeno braniteljima, a 43 stana će pripasti Gradu. Oni će se prema modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

Model Dubrovačke stanogradnje uključuje izgradnju stanova po vlastitom dugoročnom modelu poticane stanogradnje, ali i program poticaja mladim obiteljima za izgradnju obiteljskih kuća.

Tijekom 2019. godine izradit će se projektna dokumentacija za 50 stanova u tri zgrade koje će se graditi u naselju Solitudo. Ovaj kapitalni projekt u projekcijama Proračuna za 2020. i 2021. planira se na ukupno 50 milijuna kuna.

Pročitajte još

RADI SE OCJENA ODREDIŠTA ZA DUBROVNIK Na kojem smo stupnju održivosti?

Dulist

Grad je u kolapsu, od Lapada do Ilijine glavice za 50 minuta!

Dulist

IN MEMORIAM Preminuo vozač Libertasa Zdravko Čokljat

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija