Grad

RADOVI IDU PREMA PLANU Početkom 2020. godine natječaj za dubrovačku stanogradnju

RADOVI IDU PREMA PLANU Početkom 2020. godine natječaj za dubrovačku stanogradnju

Zgrade branitelja i prvi Dubrovački POS napreduju predviđenim intezitetom – napisao je u objavi na svom Facebooku profilu gradonačelnik Mato Franković. Najavio je i kako će natječaj za stanove za mlade obitelji biti objavljen početkom 2020. godine. 

Radovi na izgradnji stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje, a koji se u Mokošici grade u suradnji s Ministarstvom branitelja, započeli su u studenom 2018. godine.

Prva 43 stana za mlade obitelji grade se u sklopu projekta stambenog zbrinjavanja branitelja – stradalnika Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika. Ukupno se gradi 108 stanova, od kojih će 65 biti dodijeljeno braniteljima, a 43 stana će pripasti Gradu. Oni će se prema modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

Model Dubrovačke stanogradnje uključuje izgradnju stanova po vlastitom dugoročnom modelu poticane stanogradnje, ali i program poticaja mladim obiteljima za izgradnju obiteljskih kuća.

Tijekom 2019. godine izradit će se projektna dokumentacija za 50 stanova u tri zgrade koje će se graditi u naselju Solitudo. Ovaj kapitalni projekt u projekcijama Proračuna za 2020. i 2021. planira se na ukupno 50 milijuna kuna.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović