Aktualno

Radovi, granice, zastoji… Što vas sve čeka ako se odlučite na put?

Radovi, granice, zastoji... Što vas sve čeka ako se odlučite na put?

U srcu smo sezone i mnoštvo se turista odlučuje svoje ljeto provesti upravo u Dubrovniku. Mnogi od njih dolaze automobilima, ali i mnogi od nas ‘bježe’ negdje od gradske vreve, makar u susjedne zemlje.

Stoga vrijedi prenijeti obavijesti o stanju u prometu i na graničnim prijelazima koje nam dostavlja Županijski centar 112.

Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore. Vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima, naizmjence, i na dionicama Jadranske magistrale (DC8) od 7 do 17 sati u mjestu Doli, sve do 14. srpnja. Od 7 do 17 zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom uz upotrebu semafora. Predviđeno trajanje radova je 120 dana.
Do 15. srpnja, četiri puta tjedno, od 17 do 20 sati, u trajanju od deset minuta bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) u zoni Zračne luke Dubrovnik zbog građevinskog miniranja.

Donosimo i nekoliko obavijesti s graničnih prijelaza.

Do 1. kolovoza, zbog miniranja, zatvara se cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat tri puta tjedno u vremenu od 13 do 18 sati u trajanu po 20 minuta. Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji, osobito tijekom ljetne sezone, jer je predviđeno da će radovi trajati do kraja godine.

Do 30. listopada 2018. zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.

Pomorski promet je uredan.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist