DuList IN

RADIONICE, BRUNCH, VEČERE… Što vas u subotu čeka na Good Food Festivalu?

RADIONICE, BRUNCH, VEČERE... Što vas u subotu čeka na Good Food Festivalu?

Predzadnji dan Good Food Festivala Dubrovnik 2018., subota, 20. listopada, donosi najsadržajniji program.

Humanitarni Rixos brunch održat će se taj dan u Hotelu Libertas Rixos te večere s poznatim hrvatskim chefovima Dinom Galvagnom i Ivanom Pažaninom, a tu je i niz festivalski radionica.

Udruga Deša domaćin je radionice posvećene pripremi Dubrovačke rozate, a Moja kuhaona d.o.o. priprema radionicu ‘Food-styling i fotografiranje hrane’. Subota uključuje i prezentaciju ‘Sous vide: ako jedeš dobro, živiš dobro!’ te predavanje Ricarda Luquea naslovljeno ‘Nasljeđa autohtonih civilizacija Latinske Amerike u svjetskoj gastronomiji’. Taj dan će se održati i Priča o Lekri-u, jedinom vinu koje se proizvodi u Dubrovniku, u Vinariji Škar.

Treća radionica pripremanja tradicionalnih slastica Humanitarne udruge Deša bit će posvećena neizostavnom ukrasu gotovo svih dubrovačkih trpeza, dubrovačkoj rozati. Posebni sastojak je ružina vodica koja se ‘čini’ na suncu, na taracama i prozorima dubrovačkih kuća. Početak radionice je u 10 sati.

Subota je i dan za Tradicionalni objed na Osojniku, od 10 do 14:30 sati. Organizator KUD sv. Juraj Osojnik bit će pravi domaćin koji će svojim gostima pružiti poseban doživljaj uz prezentaciju, kušanje i folklor. Autobus kreće u 10 sati s Pila.

Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba zadužena je za radionicu ‘Food-styling i fotografiranje hrane’ koja će se održati u 11 sati u TIC-u Pile. Voditeljica je Sandra Rončević, a asistentice Karmela Karlović i Sanja Mikša. Bit će to uvod u male tajne zanata; kako pravilno koristiti svjetlo, kako složiti tri scene hrane i odabrati pravi kadar. I ne, ne treba imati nikakvo predznanje niti skupu opremu (mobiteli ili vlastiti foto-aparati su sasvim dovoljni)!

Pretposljednji dan ovogodišnjeg Good Food Festivala uključuje i jedno humanitarno događanje – Rixos Brunch od 12:00 do 14:00 sati u Hotelu Rixos Libertas. Osoblje hotelskog restorana Mozaik priprema uistinu bogati brunch, čiji je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, za liječenje mlade sugrađanke Gabriele Šetka. Cijena Rixos Bruncha po osobi iznosi 200 kuna (u cijenu nije uključeno piće), a potrebna je prethodna rezervacija.

Subota uključuje i prezentaciju ‘Sous vide: ako jedeš dobro, živiš dobro!’ koja će se održati u 14 sati u TIC-u Pile. Radi se o prezentaciji kuharske tehnike sous vide koja označava zagrijavanje namirnica do temperature kada je ona savršeno kuhana i svi njeni okusi dolaze do izražaja. Radionicu će voditi dubrovačka chefica Marina Žibert Ercegović.

Zanimljivo predavanje i kušanje naslovljeno ‘Nasljeđa autohtonih civilizacija Latinske Amerike u svjetskoj gastronomiji’ održat će poznati glazbenik i ljubitelj kuhanja, domaćin sinoćnje Venezuelanske večere Ricardo Luque od 17 sati. Uz povijest i kulturu, okusi Latinske Amerike potaknut će maštu i motivaciju slušateljima za upoznavanje novog i drugačijeg.

Bit će to pravo malo putovanje u daleke i egzotične zemlje slikom, riječju i malom degustacijom. Priča o Lekri-u održat će se od 18 sati u Vinariji Škar. Radi se o priči o jedinom vinu koje se proizvodi u Dubrovniku, no to je i priča o dubrovačkoj povijesti i brodogradnji, obiteljskoj tradiciji, lokalnim vinskim sortama i izradi vina. Lekri je bijelo, rose i crno vino, može ga se probati uz pršut, sir i masline ili pak uz odabrane likere, bruštulane mjendule i suhe smokve.

Vrhunac predzadnjeg dana Good Food Festivala bit će večere s poznatim hrvatskim chefovima. Dino Galvagno već je omiljeni gost Good Food Festivala te će u subotu od 19 sati u restoranu Amfora, s domaćinom chefom Kristianom Kordom, pripremati posebnu večeru u pet sljedova pod nazivom ‘Večera s Dinom & Wild Skins’, tijekom koje će Jo Ahearne, prva hrvatska Master of Wine, predstaviti svoje vino Wild Skins koje proizvodi na otoku Hvaru. Večer će nastupom upotpuniti gitarist Pero Škobelj.

Chef Ivan Pažanin, koji je već lani osvojio srca Dubrovčana na Good Food Festivalu, od 20 sati će u restoranu Porat s uhodanim timom restorana pripremati večeru u četiri slijeda koju će upotpuniti s vrhunskim vinima vinarije Rizman. Za glazbeni dio večeri zadužen je Braco Tepšić.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist