Kultura

Rad Vesne Pokas iz 1996. početak je obilježavanja 30 godina Art radionice Lazareti

Rad Vesne Pokas iz 1996. početak je obilježavanja 30 godina Art radionice Lazareti

Ove subote, od 14 sati pa do zadnjeg broda moći ćete na Lokrumu uživati u radu umjetnice Vesne Pokas iz 1996. godine koji će se ponovo postaviti. Prostorna instalacija u Maksimilijanovim vrtovima postavlja se u sklopu programa ‘Domaći rad: O nama – 30 godina ARL’.

Naime, Art radionica Lazareti ove godine obilježava čak 30 godina djelovanja, a proslavu su nazvali ‘radnom i punom zadataka’.

– Za početak ćemo preslagivati, reorganizirati i reinterpretirati dokumentaciju i građu koju imamo u arhivu ARL; a potom analizirati tekstove, uspoređivati ono nekad i ovo sad; razgovarati s nekima od ključnih osoba i organizacija koje su sudjelovale u procesu kroz koji smo prošli od 1988. godine. Paralelno s dokumentacijskim i istraživačkim aktivnostima pozivamo umjetnike i suradnike da predlože radove (svoje, tuđe, nikad realizirane, one koje bi popravili…), da radove ponove, reinterpretiraju ili da na temelju istraživanja dokumentacije naprave nove radove. Prvi od radova i prva umjetnica s kojom ćemo ući u proslavu naših prvih 30 je Vesna Pokas, a rad koji će ponoviti je rad u Maksimilijanovim vrtovima na Lokrumu postavljen za vrijeme izložbe Otok 1996. godine – istaknuli su iz ARL.

Više o instalaciji/radu pročitajte na Facebook eventu.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist