Natrag
21.3.2019 11:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Rad Vesne Pokas iz 1996. početak je obilježavanja 30 godina Art radionice Lazareti

28.9.2018 @ 9:58 Dulist Kultura

Podijelite:

Ove subote, od 14 sati pa do zadnjeg broda moći ćete na Lokrumu uživati u radu umjetnice Vesne Pokas iz 1996. godine koji će se ponovo postaviti. Prostorna instalacija u Maksimilijanovim vrtovima postavlja se u sklopu programa ‘Domaći rad: O nama – 30 godina ARL’.

Naime, Art radionica Lazareti ove godine obilježava čak 30 godina djelovanja, a proslavu su nazvali ‘radnom i punom zadataka’.

– Za početak ćemo preslagivati, reorganizirati i reinterpretirati dokumentaciju i građu koju imamo u arhivu ARL; a potom analizirati tekstove, uspoređivati ono nekad i ovo sad; razgovarati s nekima od ključnih osoba i organizacija koje su sudjelovale u procesu kroz koji smo prošli od 1988. godine. Paralelno s dokumentacijskim i istraživačkim aktivnostima pozivamo umjetnike i suradnike da predlože radove (svoje, tuđe, nikad realizirane, one koje bi popravili…), da radove ponove, reinterpretiraju ili da na temelju istraživanja dokumentacije naprave nove radove. Prvi od radova i prva umjetnica s kojom ćemo ući u proslavu naših prvih 30 je Vesna Pokas, a rad koji će ponoviti je rad u Maksimilijanovim vrtovima na Lokrumu postavljen za vrijeme izložbe Otok 1996. godine – istaknuli su iz ARL.

Više o instalaciji/radu pročitajte na Facebook eventu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana