DuList IN

‘QUEEN MIRI’ Ploveći luksuz američkog multimilijardera usidren kod Lokruma

'QUEEN MIRI' Ploveći luksuz američkog multimilijardera usidren kod Lokruma

Luksuzne jahte proteklih dana uplovljavaju u grušku luku, a upravo je ovog utorka u dubrovački akvatorij pristigla i ‘Queen Miri’ u vlasništvu multimilijardera Sheldona Adelsona. Trenutno je usidrena između grada i Lokuma. Ova luksuzna ljepotica duga je 92 metra, ima 18 kabina te može primiti 36 gostiju, a nosi ime Adelsonove supruge Miriam. Sheldon Adelson slovi za najvećeg donatora američkog predsjednica Donalda Trumpa kojem je donirao oko 30 milijuna dolara.

Dodajmo i kako je ovog utorka ujutro u Zračnu luku Dubrovnik sletio zrakoplov tipa A340-541 iz Sjedinjenih Američkih Država, iz zračne luke u Las Vegasu, a riječ je upravo o zrakoplovu A340-541 reg. oznake VP-BMS kompanije Las Vegas Sands Corporation u vlasništvu Sheldona Adelsona. Ovaj zrakoplov, prema pisanju portala Croatian Aviation, ima maksimalnu brzinu od 915 km/h te može bez zaustavljanja prevaliti put od gotovo 16 700 kilometara.

U klasičnoj konfiguraciji ovaj bi zrakoplov imao 440 sjedala u putničkoj kabini, no kako se radi o VIP verziji, može prevesti maksimalno 60 putnika. S obzirom na to da je kapacitet zrakoplova mali, možete naslutiti opremljenost ovog zrakoplova, piše Croatian Aviation.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist