Grad

PUTOVANJE U ZADAR Druženje članova udruge ‘Slatki život’

Ove zimske praznike djeca i roditelji, članovi udruge ‘Slatki život’ proveli su četiri dana u Zadru, u uspješno organiziranom 13. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Kamp su nazvali ‘Zajedno protiv dijabetesa u Boriku’.

Krenuli su rano ujutro 3. siječnja , autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe dubrovačke, Grada Dubrovnika, otoka Mljeta, Metkovića i otoka Korčule, a s njima su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina.

Animacijski tim kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu, a u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova.

Ovom prigodom pridružili su im se članovi Udruge Cukrići iz Zadra i Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom.

Organizirali su i radionicu na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece, a nakon koje će se otvorenim pismom obratiti nadležnim Ministarstvima i Zavodu.

U povratku, u nedjelju 6. siječnja 2019. godine, nazočili su Svetoj misi u Samostanu svetog Frane i zahvalili Svevišnjem Bogu na svim milostima koje su dobili u Zadru.

Ovim kampom su, kažu, ponovno oživjeli trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji i djeca su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Zračne luke Dubrovnik, studenti RIT-a i roditelja, a put od Dubrovačke udruge stranaca.

Djeca i roditelji udruge svima od srca zahvaljuju.

Pročitajte još

ZA PRVIH SEDAM MJESECI Grad isplatio 1,8 milijuna kuna dara za novorođeno dijete

Dulist

FRANKOVIĆ ČESTITAO ŠURKOVIĆU ‘Pokazao si koliko se vrijedi odricati, truditi i žrtvovati kako bi ostvario uspjeh’

Dulist

VIDEO/GUŽVA IZA GRADA Vraćamo se na dobro poznate prizore u sezoni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija