Natrag
25.3.2019 15:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

PUT OKO SVIJETA ‘Hir 3’ doplovio do Ceute, slijedi izlazak na Atlantik

9.7.2018 @ 9:49 Dulist dulist IN

Podijelite:

Posada broda ‘Hir 3’, koji se nalazi na putu oko svijeta, javila nam se s dobrim vijestima. Uspješno su odradili 3. etapu od Cagliaria na Sardiniji do Ceute, španjolske enklave na sjeveru Afrike.

-Nakon nevremena i bonaca, susreta s delfinima i kitovima i prijeđenih preko 800 milja, ‘Hir 3’ sigurno je vezan u marini Hercules u Ceuti. Slijedi odmor i priprema za izlazak na Atlantik! – poručili su Hirovci.

Podsjetimo, upravo je ovom jedrilicom Mladen Šutej prije više od trideset godina oplovio svjetska mora i oceane. Iako joj je prijetila potpuna propast, našao se entuzijast koji joj vraća staru slavu – Saša Fegić, koji ju je pronašao u poluraspadnutom stanju te je doveo do ideje ponovnog puta oko svijeta.

Vrijedi dodati i to kako je upravo na ‘Hiru 3’ snimljeno 25 epizoda dokumentarca ‘Jedrima oko svijeta’ prikazanih na HRT-u, a Šutej je plovidbe pretočio i u dvije knjige: ‘Izazov Antarktika’ i ‘Jedrilicom oko Cape Horna’. Ime ‘Hir 3’ nastavak je stare Šutejeve jedrilice ‘Hir 2’, a radi se o brodu Cat 34 kupljenom u Italiji 1979. godine.

Jedrilica ‘Hir 3’ na veliku pustolovinu isplovila je iz Malog Lošinja 17. lipnja. Posadu predvodi Saša Fegić, a razgovor s njim možete pročitati ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana