Aktualno

Pusić: Usprotivit ćemo se Liniću!

Pusić: Usprotivit ćemo se Liniću!

Prva potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić održala je danas u Dubrovniku konferenciju za novinare na kojoj se dotaknula tema od Pelješkog mosta, do ćirilice, Dubrovačkog dogovora i Zakona o porezu na nekretnine.

U uvodnom dijelu Pusić se osvrnula na rejting svoje stranke rekavši kako ga već do sljedećih izbora za europarlament moraju podignuti dovoljno da mogu samostalno nastupiti na njima.

-To ne znači da ćemo ići na njih samostalno, ali defitnitivno moramo podići rejting na tu razinu – istaknula je Pusić te se osvrnula i na tematiku Pelješkog mosta.

-Predstudija izvodljivosti u nacrtnoj verziji bila je gotova pred ljeto i tad je Pelješki most bio najbolje rješenje. No studija je pošla na doradu i trebala je biti predstavljena u kolovozu, potom rujnu, pa i ovaj mjesec. Nadam se da će se to konačno i dogoditi.

Na novinarski upit o njezinim stavovima o uvođenju ćirilice u Vukovar Pusić je ponovila svoj stav od prije nekoliko dana.

-To je ozbiljna stvar. S jedne strane tu je stabilnost zakona i države i u tom smislu zadaća je svih da ne dovodimo u pitanje stabilnst države. Postoje različita mišljenja o uvođenju dvojezičnosti i premijer Milanović je pozvao predstavnike Stožera na razgovor. Vukovarci su u ovom pitnaju ključni i njih se definitivno treba pitati, ali silom se ništa ne može raditi – rekla je Pusić, a na novinarski upit o tome da pojasni svoj stav da se uvođenju ćirilice protivi 'mala i opasna skupina ljudi odgovorila kako tome 'nema ništa dodati'.

Na upti za komentar potencijalnog raspada Dubrovačkog dogovora izlaskom SDP-a Pusić je rekla kako nema informacije da koalicija puca, a na novinarsko pitanje o tome hoće li uskratiti ministru Liniću potporu u slučaju uvođenja poreza na nekretnine, istaknula je kako se njezin stav o tome nije promijenio.
-Dok nema pozitivnog pomaka i rasta BDP-a smatramo da bi uvođenje tog poreza negativno utjecalo – zaključila je Pusić.

Podsjetimo, ministar financija Slavko Lnić u nedavnom intervjuu je izjavio kako na taj Zakon nije zaboravio, te kako će mu to biti 'zlatna rezerva za iduću godinu'

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist