Grad

PRVI RAZGOVOR S POVJERENICOM NADOM MEDOVIĆ ‘Tete u vrtićima’ ne moraju strahovati, svi će dobiti plaću

PRVI RAZGOVOR S POVJERENICOM NADOM MEDOVIĆ 'Tete u vrtićima' ne moraju strahovati, svi će dobiti plaću

Iako se po medijima naveliko špekuliralo o tome kako će Zdenko Medović biti povjernik Vlade do izbora u svibnju, u ogromnom obratu koji je uslijedio ta dužnost stavljena je na njegovu suprugu.

Nada Medović, pročelnica službe Gradskog vijeća dužnost povjerenice preuzela je u ponedjeljak, a za DuList je otvoreno progovorila o prljavoj kampanji koja se provodi, sudskom procesu između njezinog supruga i Grada Dubrovnika, kao i imaju li ‘tete u vrtićima’ strahovati za svoje plaće.

Za početak recite nam nam malo više o sebi, javnost Vas prvenstveno zna kao tajnicu Gradskog vijeća, ali ništa osobno o Vama? Rođeni ste u zidinama?
Istina je da ne volim pričati o sebi, ali uvijek s ponosom pričam o svojoj obitelji, suprugu i svojih dvoje sinova koji su mi cijeli život potpora i uzdanica. Da, istina je i da sam gradsko dijete i to je dio života kojega se također uvijek rado sjećam, ali ono što prvenstveno vjerujem da zanima naše sugrađane, je moje znanje, sposobnost i profesionalnost. Stoga, diplomirala sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu, nakon čega sam kratko vrijeme radila na Općinskom sudu u Dubrovniku i u Dubrovkinji. U Gradu Dubrovniku sam se zaposlila 1994. godine, gdje radim i danas. Iako mi je Fakultet dao potrebno znanje, mogu reći da sam najviše iskustva stekla radeći upravo u gradskoj upravi, a nit vodilja kojom se uvijek rukovodim je strogo pridržavanje Zakona i zakonskih smjernica, a kojim ću se isključivo rukovoditi i u narednim mjesecima kako bi naš Grad funkcionirao besprijekorno.

Je li Vas iznenadio poziv iz Vlade da prihvatite dužnost povjerenice? Jeste li dugo razmišljali?
Mogu reci da me je iznenadio , ali nakon kratkog razmišljanja odlučila sam prihvatiti tu obvezu i časnu dužnost. Moram reći kako je to veliko priznanje mom dugogodišnjem radu u Gradskoj upravi i u jedno sam sigurna, a to je da ću tu časnu dužnost obavljati profesionalno i savjesno, kao što sam i proteklih 25 godina profesionalno obavljala dužnost tajnice Gradskoga vijeća. Drago mi da je moj rad prepoznat i dat ću sve od sebe da u narednim mjesecima budem dostojan predstavnik našega Grada i svih njegovih građana.

 

Što je Nada Medović rekla o svom suprugu i sudskom procesu između njega i Grada, ali i o drugim temama, potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist