Sport

PRVENSTVO DALMACIJE U SKIJANJU Čak 11 medalja za Dubrovčane!

PRVENSTVO DALMACIJE U SKIJANJU Čak 11 medalja za Dubrovčane!

Čak 11 medalja osvojili su članovi Skijaškog kluba Dubrovnik na Prvenstvu Dalmacije u alpskom skijanju ‘Dal Ski’ koje se proteklog vikenda održalo na skijalištu AdriaSki na Kupresu.

Riječ je o drugom ovakvom natjecanju na kojem sudjelovalo 120 prijavljenih natjecatelja iz četiri naše županije – Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske, ali i sudionici iz obližnjih gradova i susjedne BIH. Natjecanje se sastojalo od tri dijela: Prvenstvo Dalmacije u veleslalomu, super slalom đir natjecanje zabavnog karaktera za odrasle i ‘Ski alka’, a koja se održala prvi put. Paula Makljenović (U14) osvojila je dva srebra (Dalmacija i ukupno), Dominik Lalatović (U14) dva srebra (Dalmacija i ukupno), Lukša Gavranić (U18) osvojio je zlato (Dalmacija) s izvrsnim vremenom od 40,32 te srebro (ukupno), Srđan Gavranić osvojio je dva zlata (Dalmacija i ukupno) te Antonio Gavranić (U21) zlato (Dalmacija) i broncu (ukupno). Uz njih natjecali su se još i Dijana Lalatović, ujedno i koordinatorica natjecanja za DNŽ, Tanja Bosnić, Matej Gverović i Zoran Makljenović. Događaj su uveličali poznati skijaši Natko Zrnčić Dim,Valerija Knežević,Dario Komšić i Filip Krota.

Posebna zanimljivost ovog natjecanja bila je utrka ‘Super slalom Đir’ u kojoj se osim vremena, treba svladati i pet veleslalomskih vrata pored kojih su postavljene postaje s delicijama u vidu, rakije, pršuta, vina, salame i pive. U ovoj disciplini za odrasle ispred naše županije sudjelovalo je pet natjecatelja (Tanja Bosnić, Dijana Lalatović, Antonio Gavranić, Zoran Makljenović i Srđan Gavranić) te je osvojena brončana medalja Dijana Lalatović. Inače, pobjednik prve Ski Alke bio je alkar Marko Vrca. Naime, konje su alkari zamijenili skijama, a nastupilo je njih 17,

Asocijacija ‘Dal Ski’, sastavljena od predstavnika i klubova četiri županije, osnovana je 2019. godine. Njihov projekt natjecanje ‘Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju’ turističko-rekreacijskog je karaktera te sportskog. Ovo im regionalno natjecanje otvara put prema državnim i međunarodnim natjecanjima, ističu organizatori. Ostali ciljevi asocijacije su razvoj skijaškog sporta u četiri dalmatinske županije, nastavak suradnje i održavanje daljnih skijaških događanja najmanje jednom godišnje, edukacija i obuka skijaša, priprema mladih talentiranih skijaša za nastup u CROSKI kupu, promocija skijaškog sporta i zdravog te društveno i socijalno prihvatljivog načina života.

Tehnički organizator ‘Dal Ski-ja’ je Dario Komšić, otac Olimpijaca Andree i Darija Komšića iz Ski kluba Nordis Split. Ski klub Dubrovnik je bio surganizator i kordinator.

Foto: SK Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist